Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Op excursie naar Den Haag

Woensdag 8 november jl. is Marianum met alle eindexamenleerlingen die het vak ‘Kunst algemeen’ volgen naar Den Haag geweest. Hieronder volgt het verslag van de dag, geschreven door een van de leerlingen.

Korzo
Al vroeg vertrok de bus naar de hofstad. Als eerste stond Korzo op het programma, de plek voor vernieuwende dans. De dansers waren aan het repeteren voor het programma ‘Here we live and now’. Na een hartelijke ontmoeting met jonge dansers en de choreograaf Antonin Rioche, kregen we een kijkje achter de schermen. We kregen uitleg over de techniek van het licht en geluid en mochten de kleedkamers bekijken.

Koninklijk Conservatorium Den Haag 
Daarna bracht de bus ons naar het Koninklijk Conservatorium Den Haag waar we een lunchpauzeconcert bijwoonde dat bestond uit gevarieerde moderne stukken op cello en piano en een hapje en een drankje. Vervolgens bracht de bus ons naar het Gemeentemuseum Den Haag.

GEM, museum voor actuele kunst
In het prachtige modernistische gebouw (ontworpen door H.P. Berlage) kregen we een rondleiding langs hoogtepunten van de Moderne kunst. Het verhaal van de gids sloot perfect aan bij de examenstof van de kunstvakken. Na afloop van de rondleiding zijn we naar het GEM, museum voor actuele kunst. De geëngageerde kunst van de Iraanse foto- en filmkunstenaar Shirin Neshat was een mooie tegenhanger na de Moderne kunst in het Gemeentemuseum Den Haag.

Het was een volle en geslaagde dag. Moe en vol van nieuwe indrukken stapte iedereen weer in de bus, waarna we rond acht uur weer in Groenlo arriveerden.

Excursie 1 Excursie 2

Op excursie naar Den Haag