Olympic Moves Schoolweken

De term Olympic Moves of Mission Olympic zal voor de meesten onder jullie vast niet onbekend klinken. Al meer dan 10 jaar doen wij als Marianum mee aan dit schoolsportevenement met schoolvoorrondes, regionale finales en sommige toppers van ons halen ook de landelijke finales in Amsterdam.

Dit jaar zal de finaleplaats nieuw zijn, nl op sportcentrum Papendal in Arnhem. Aangezien wij als sectie Bewegingsonderwijs een breder sportaanbod willen bieden aan onze leerlingen, hebben we de laatste 2 jaar een sportweek georganiseerd, The Olympic Moves Schoolweek. Dat gaan we dit jaar ook weer doen en dit betekent dat we voor jullie de sporten centraliseren in één week en je mag kiezen om je in te schrijven voor maximaal 2 sporten. Je bent dus niet verplicht om mee te doen! De Schoolsportweek voor de bovenbouw (klas 3 t/m 6) zal zijn in week 43. dus van 23 t/m 27 oktober en voor de onderbouw (klas 1 en 2) zal zijn in week 44; van 30 oktober t/m 3 november.  Tijdens de onderbouwweek wordt dit tijdens het 6e, 7e en 8e uur (vanaf ongeveer 14.00 uur tot uiterlijk 16.00 uur) en bij de bovenbouw tijdens het 7e en 8e uur (vanaf 14.30 uur tot uiterlijk 16.30 uur). Elke dag worden er 2 sporten aangeboden. De sporten kunnen zowel in Groenlo als in Lichtenvoorde plaats gaan vinden en voor een aantal sporten wordt een selectie gemaakt om mee te kunnen doen aan de regionale finales. Het is echter wel ons doel om zo veel mogelijk leerlingen mee te laten doen aan een sport, dus niet alleen de toppers! Je kunt je voor alle sporten individueel opgeven (bij tennis mág je ook met dubbelpartner opgeven, dit hoeft niet), alleen voor voetbal moet je je met een team opgeven. Klas 1, 2 en 3 minimaal 8 per team, maximaal 10. Jongens klas 4 en hoger minimaal 12, maximaal 15 leerlingen per team. Als je net geen heel team bij elkaar hebt, meld je dan toch aan, dan kunnen wij kijken of we jullie kunnen helpen. Meiden klas 4 en hoger mogen ook individueel opgeven.

Gemiste toetsen en schoolwerk moeten wel ingehaald worden zoals dat gebruikelijk is!

De 9 sporten die we aanbieden:

– Voetbal – Streetdance – Veldloop – Volleybal – Handbal – Badminton – Tennis – Minitrampoline-Floorbal

Dus heb jij zin om mee te doen aan één of twee van deze sporten? Meld je dan zo spoedig mogelijk aan bij je eigen docent Bewegingsonderwijs.

Opgeven kan tot en met dinsdag 10 oktober.

Voor geblesseerde leerlingen die wel mee willen doen, maar nu nog niet fit genoeg zijn: geef je wel op en zorg dat je erbij bent!

olymip moves

Olympic Moves Schoolweken