Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Nieuws van de decaan uit Groenlo – 2020

In dit bericht vind je alle belangrijke informatie die je moet weten voor een vervolgstudie, studiefinanciering, tussenjaar….. en nog veel meer. 

Voorlichtingsweek voor studiekeuze
Van 21 tot en met 26 september is het voorlichtingsweek. Alle niveaus (vmbo/havo/vwo) kunnen gebruik maken van deze online voorlichting. Zo kun je een voorlichting volgen over studeren in Antwerpen of een ‘sterke punten’ training volgen. Klik deze link aan voor een overzicht.

Verschillende mogelijkheden voor studieoriëntatie
Hogescholen en universiteiten hebben verschillende manieren om leerlingen op de hoogte te houden van de verschillende studies die ze aanbieden. Kijk goed op hun websites of kijk op www.studiekeuze123.nl waar alle voorlichtingsactiviteiten worden verzameld. Hieronder vind je een aantal voorbeelden.

  • Tilburg University deelt webinars om jou te helpen bij het maken van een studiekeuze. Meld je aan!
  • Windesheim houdt een online event over het maken van een studiekeuze.
  • TU Delft heeft verschillende vlogs online gezet om bijvoorbeeld mee te kijken in het leven van een student.
  • De HAN organiseert proef studeren online en offline. Dit is per opleiding verschillend.

Webinar studiefinanciering examenleerlingen
Waarschijnlijk denk je dat je met studiefinanciering nog lang niet te maken krijgt, maar toch is het al goed om een aantal zaken te weten. Daarover gaat het webinar van DUO dat op 1 oktober 2020 plaatsvindt. Handig voor examenleerlingen havo/vwo. Er wordt onder andere ingegaan op waar leerlingen recht op hebben, hoe ze alles kunnen regelen. Wil je deelnemen? Meld je dan van tevoren aan via deze link.

Studiekeuzespecial
Er is een nieuwe studiekeuzespecial online gekomen. In deze editie vind je bijvoorbeeld onderwerpen over oriëntatie op een studie, studiekosten, een tussenjaar, kiezen in coronatijd, handige websites, etc.

Nieuws van de decaan uit Groenlo – 2020