Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Bezoek Museumplein als verrassing voor eindexamenleerlingen havo en vwo

Woensdag 6 december jl. vertrokken twee bussen met eindexamenleerlingen van havo en vwo van Marianum in alle vroegte naar Amsterdam. De leerlingen met de vakken geschiedenis en/of kunst, werden namelijk getrakteerd op een bezoek aan het Museumplein in Amsterdam.

Rijksmuseum
De leerlingen kregen een rondleiding door het Rijksmuseum langs onder meer de beroemde kunstwerken uit de Gouden Eeuw. Het was ontzettend leuk om te horen dat de verhalen van de gidsen perfect aansloten bij de leerstof van Marianum.

Stedelijk Museum
In het Stedelijk Museum brachten de gidsen de informatie over de moderne en hedendaagse kunstwerken op een interactieve manier. De leerlingen gingen op zoek naar kunst die paste bij het thema (migratie) van de tentoonstelling ‘Ik ben een geboren buitenlander’. Over het kunstwerk dat ze zelf hadden uitgekozen, gingen ze in gesprek.

Van Gogh Museum
De leerlingen die geen geschiedenis in hun pakket hadden, gingen naar het Van Gogh Museum. De gids aldaar gaf aan de hand van de schilderijen van Vincent van Gogh en zijn tijdgenoten een goed beeld van het leven van de schilder.

Tussen alle rondleidingen door was er voldoende tijd om wat te eten of even in de stad te struinen. Al en al was het een geslaagde dag voor de leerlingen.
20171206_131857IMG-20171207-WA0002

Bezoek Museumplein als verrassing voor eindexamenleerlingen havo en vwo