Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Menstruatiearmoede – help jij ons mee?

Heb jij weleens gehoord van menstruatiearmoede? Klinkt best apart hè? Eigenlijk komt het erop neer dat uit onderzoek blijkt dat 10% van de vrouwen en meisjes in Nederland geen geld heeft om menstruatieproducten, zoals tampons of maandverband, aan te schaffen. Dat is omgerekend 850.000 vrouwen en meisjes in Nederland. Doordat meisjes zich hiervoor schamen, komen ze soms niet op school of doordat ze geen producten gebruiken, lopen ze een grote kans op infecties. ​​​​​​​

Automaten op school
Om wat aan deze menstruatiearmoede te doen bij ons op school, onderneemt Marianum actie door binnenkort op de locaties in Groenlo en Lichtenvoorde automaten op te hangen met gratis menstruatieproducten.

Actie – hulp nodig
Voordat we dit plan kunnen realiseren, is er een bepaald bedrag nodig. Daarom vragen we om jullie hulp! Wil je een bijdrage leveren of ken je een bedrijf die deze actie wil sponsoren? Laat het weten aan Ellen Kempff via: e.kempff@marianum.nl. We hebben inmiddels de Etos in Groenlo en Lichtenvoorde bereid gevonden om de menstruatieproducten te sponsoren. Daar zijn we superblij mee! Ook bij de Etos kun je je bijdrage voor de sponsering inleveren.

Menstruatiearmoede – help jij ons mee?