Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Leerlingen Zorg & Welzijn verzorgen beweegdag voor cliënten dagzorg Careaz

Op woensdag 15 november jl. verzorgden twintig leerlingen uit leerjaar 3, basis-kader met het profiel Zorg & Welzijn een beweegdag voor cliënten van de dagzorg van Careaz.

De leerlingen waren in twee groepen verdeeld. Een groep sportbegeleiding en een cateringgroep.

De groep leerlingen sportbegeleiding verzorgden het sportcircuit met spellen die zij zelf hadden bedacht en klaar hadden gezet (onder begeleiding van Tim Bader van de Hamalandhal). Er was onder andere golf, curling, ballontennis, tafeltennis, ballen gooien, slalommen en vier-op-een-rij. Iedere leerling begeleidde tijdens het sportcircuit twee cliënten.

De andere groep leerlingen (de cateringgroep) had maandag al cakes gebakken en verzorgden tijdens deze dag (onder begeleiding van meneer Ran en mevrouw Weenk) de koffie bij binnenkomst in de Hamalandhal. En later na het sportcircuit ook de lunch waar de cliënten samen met de sportbegeleiders van konden genieten.

Het was een supergeslaagde dag! Ondanks dat leerlingen het spannend vonden, hebben ze op een leuke manier kennis gemaakt met de cliënten van Careaz dagzorg. Daarnaast hebben ze geleerd hoe belangrijk een goede voorbereiding is. Het was heel mooi om te zien dat iedereen elkaar hielp, totdat de laatste afwas weer opgeruimd was.

In maart wordt deze dag nog een keer georganiseerd, maar dan weer door een andere groep leerlingen.

Leerlingen Zorg & Welzijn verzorgen beweegdag voor cliënten dagzorg Careaz