Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Leerlingen vmbo bovenbouw de praktijk in

Op maandag 6 februari hebben derdejaarsleerlingen BWI (Bouwen, wonen en interieur) een bezoek gebracht aan de bouwbeurs 2017. In de jaarbeurs Utrecht presenteerden zo’n 600 standhouders hun producten en diensten. Met behulp van een opdrachtenformulier konden de leerlingen zelfstandig de beurs bezoeken. Belangrijke thema’s op de beurs waren onder andere: Bouw digitaal, duurzaamheid, kostenbesparing en gezond werken. Na afloop waren de tassen en emmers goed gevuld en hadden de leerlingen een goede indruk van alle nieuws  in de bouw.

bouwbeurs 2017

 

Op maandag 13 en woensdag 15 februari hebben derdejaars basis- kader en mavo-g leerlingen Zorg en Welzijn een bezoek gebracht aan woonzorgcentrum Careaz Antoniushove in Lichtenvoorde. Leerlingen kregen informatie over werken in de ouderenzorg. Ze kregen een rondleiding door de instelling waarbij de gemeenschappelijke woonkamer  en een appartement van een cliënt bezocht werd. Daarnaast mochten de leerlingen een kijkje in de centrale keuken, linnenkamer en kapsalon nemen. Ook kwamen vele hulpmiddelen aan bod zoals de persoonsalarmering. Natuurlijk was er tijd om vragen te stellen en als klap op de vuurpijl mochten de leerlingen met de cliënten meedoen met de seniorengym.

careaz ouderengym

Op dinsdagmiddag 14 februari werd door een groep basis- en kaderleerlingen Zorg en Welzijn een bezoek gebracht aan Stichting de Lichtenvoorde aan de Albert Schweitzerstraat in Lichtenvoorde. Na een filmpje over de werkzaamheden en hulp die de stichting aan mensen met een beperking kan bieden, mochten de leerlingen meewerken met de aanwezige cliënten in de dagbesteding. Er werden wenskaarten verpakt, labels van stickers voorzien en zakjes geseald. De leerlingen kregen uitleg over het werk van de cliënten en tijdens het werken werd er gezellig gekletst. Na een gezamenlijke theepauze werd het werk kort hervat en tenslotte konden alle vragen die er nog waren, gesteld worden aan de werkbegeleiders en de praktijkopleider.

stichting de Lichtenvoorde

Twee leerlingen maken labels

Leerlingen vmbo bovenbouw de praktijk in