Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Animatie ‘Alpha Centauri’ wint JAFA filmfestival

Op zaterdag 6 april om 19.30 uur vond het jaarlijkse regionale filmfestival JAFA (Jonge Achterhoekse Film Artiesten) plaats in de DRU Cultuurfabriek in Ulft. De animatie Alpha Centaurivan Mark Hoffman, leerling van Marianum, won de eerste prijs samen met ‘Koning Tyfus‘, van het Almende College in de categorie Live Action. Mark  heeft maar liefst een jaar aan deze animatie gewerkt en met resultaat! Hij mag door naar de landelijke finale in Lelystad. 

De tweede prijs ging naar Groei, een zelfgeschreven gedicht verbeeld & verklanktvan Eva Gebbinck uit vwo 6.  Drekqueen kreeg een eervolle vermelding. Deze werd gemaakt door leerlingen uit 4 vwo: Liz Elsinghorst, Dylan Boerboom, Suus Eskes en Lot Wüpping.

De winnende films worden ingezonden naar het Nationaal Film Festival voor Scholieren dat elk jaar in Lelystad plaatsvindt. Daar kunnen nog meer prijzen gewonnen worden en er is zelfs kans af te reizen naar het Europees filmfestival voor scholieren in Griekenland.

Tijdens het JAFA filmfestival deden honderden scholieren mee van het Ludger College, Almende College, Gerrit Komrij College, Ulenhof College en het Zone College.

De animatie is via deze link te bekijken!

Wordt vervolgd!

Filmfestival 2

 

Animatie ‘Alpha Centauri’ wint JAFA filmfestival