Leerlingen Marianum naar JAFA filmfestival – 6 april 2019

Op zaterdag 6 april om 19.30 uur vindt het jaarlijkse regionale filmfestival JAFA (Jonge Achterhoekse Film Artiesten) plaats in de DRU Cultuurfabriek in Ulft. Voor de negende editie van het festival is gekozen voor het thema ‘nep’. Tijdens het evenement tonen enkele honderden scholieren van het Ludger College, Almende College, Gerrit Komrij College, Ulenhof College, Zone College en natuurlijk Marianum hun zelfgemaakte korte films op het grote scherm.

Deelnemers Marianum
Marianum doet mee met tien films, gemaakt door leerlingen havo 4 en vwo 4, en dat zijn:

Categorie Live action fictie & Clip

  1. Drekqueen – door: Liz, Dylan, Suus en Lot
  2. Home Alone – door: Franne, Marenthe, Fleur en Chantal
  3. Geslaagd?! – door: Kyra, Charis, Demi en Chelsy
  4. Too late or not too late? – door: Emile, Thimo, Djeno en Amine
  5. Toets! – door: Thijmen, Roel, Willem en Douwe
  6. De zoektocht naar de koffer – door: Sophie, Amber, Isa en Jipp
  7. Ouija – door: Indy, Lisa, Meike en Sien
  8. Koop kauwgom – door: Naomi, Aila, Britt en Jill
  9. Eva’s video gedicht: groei – door: Eva

Categorie Animatie:

  1. Alpha Centauri – door: Mark

Wat vooraf ging
Ter voorbereiding volgden leerlingen diverse workshops en lessen bij het vak CKV waarna ze in groepen werkten aan de productie van een eigen film. Ze konden hierbij kiezen uit de categorieën live action fictie, 1-minuutfilm, animatie en documentaire.

Film Award
Op 6 april aan het einde van de avond maakt de jury maakt bekend welke leerlingen naar huis gaan met een Film Award. De winnende films worden ingezonden naar het Nationaal Film Festival voor Scholieren dat elk jaar in Lelystad plaatsvindt. Daar kunnen nog meer prijzen gewonnen worden en er is zelfs kans af te reizen naar het Europees filmfestival voor scholieren in Griekenland.

Kaarten bestellen 
Wil je aanwezig zijn bij JAFA? Bestel dan kaarten voor € 3,75 per persoon bij de receptie van de DRU Cultuurfabriek (Hutteweg 24, Ulft) of telefonisch via 0315-714358. Tevens zijn ze te bestellen via de website www.drucultuurfabriek.nl

 

Leerlingen Marianum naar JAFA filmfestival – 6 april 2019