Leerling vmbo Marianum winnaar Art Battle 2019 – samen met twee andere scholen

Tijdens de Art Battle 2019 waren prachtige werken ingestuurd door de vier deelnemende scholen: Het Staring in Lochem, het Assink in Haaksbergen, het Gerrit Komrij college in Winterswijk en Scholengemeenschap Marianum in Groenlo en Lichtenvoorde. Marianum in Lichtenvoorde VMBO was dit jaar een nieuwe deelnemer. En met succes: voor de afdeling VMBO leverden zij namelijk de winnaar: Lotte Meekes met “Het perfecte plaatje”, een maquette voor de Lichtenvoordse bloemencorso met daarop vier fotografen die de wereld om ons heen vastleggen.

Binnen de afdeling HAVO is Luna Kunneman de winnaar met de tekening van “de Dood”. Een eerbetoon aan de slachtoffers van de tweede wereldoorlog. Tekeningen die de mensen wakker moeten schudden om stil te staan bij het leven en wat daarin van belang is.

Binnen het VWO was het een hevige strijd die uiteindelijk is gewonnen door Roos Wachterveld met het werk over perspectief in de vorm van “Beauty and the Beast”. Een werk dat veel mensen twee keer deed kijken.

Dit jaar ook weer veel dank aan alle bezoekers, deelnemers en de hun scholen voor de grote inzet. Tijdens de opening verwoordde wethouder Anjo Bosman het perfect: ‘Samenwerking die zorgt dat dit kan ontstaan, is uniek!’

De organisatie van de Art Battle 2019 wenst alle deelnemers heel veel sterkte in de komende eindexamenperiode en succes met hun verdere loopbaan!

 

Op de foto staan van links naar rechts:

Roos Wachterveld (VWO, Assink College)
Luna Kunneman(Havo, Gerrit Komrij College)
Lotte Meekes (VMBO, Marianum Lichtenvoorde).

Leerling vmbo Marianum winnaar Art Battle 2019 – samen met twee andere scholen