Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

‘De Huiskamer’ geopend bij Marianum – een prachtig initiatief!

Op 8 mei jl. is officieel ‘De Huiskamer’ geopend bij Marianum in Lichtenvoorde. Een plek in de school voor jongeren die op zoek zijn naar een rustige plek om huiswerk te maken, ideeën in te brengen of vragen te stellen. ‘De Huiskamer’ is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Oost Gelre, Mazzel Jongerenwerk Oost Gelre en Scholengemeenschap Marianum.

De Huiskamer is een gezellige plek voor jongeren die op zoek zijn naar extra ondersteuning, rust en een plek waar ze in een veilige omgeving een (vertrouwelijk) gesprek kunnen voeren. Het gaat bijvoorbeeld om jongeren die door omstandigheden thuis moeilijk huiswerk kunnen maken, die mantelzorger zijn en daar even uit willen of dat jongeren die op zichzelf aangewezen zijn door scheiding van ouders. Ook kan het zijn dat ze een goed idee hebben en ze geen plek kennen om dit te delen.

De Huiskamer is ingedeeld in verschillende kleuren en daarmee gebieden: het groen/blauwe gedeelte is voor het maken van huiswerk en het gele gedeelte is om te ‘chillen’ en vragen te stellen en in de studio neemt de Moraalridder van Mazzel regelmatig live streams op over onderwerpen die ouders en jongeren aangaan.

Hieronder vind je een impressie van de huiskamer:

De Huiskamer is iedere week open op dinsdag, woensdag en donderdag van 13.30 – 15.30 uur.

huiskamer

‘De Huiskamer’ geopend bij Marianum – een prachtig initiatief!