Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Jubileum-Burgerschap-Goede Doelen Week – 30 juni tot en met 3 juni

Stichting Carmelcollege, waar Marianum onderdeel van is, bestaat dit jaar precies 100 jaar en dat vieren zij in de eerste week van juni samen met alle andere Carmelscholen uit Nederland.

Marianum viert dit mee en organiseert van 30 mei tot en met 3 juni de Jubileum-Burgerschap-Goede Doelen Week voor alle leerlingen en medewerkers. Dit thema sluit aan bij het gedachtegoed van Titus Brandsma (medeoprichter van Carmel) dat nog tot op de dag van vandaag te herkennen is binnen Carmel en ons onderwijs. In deze themaweek maken we een combinatie van de Burgerschapsdagen, het 100-jarig jubileum van Carmel en onze goede doelen acties.

Burgerschapsdagen – 30 mei en 31 mei
Op maandag 30 mei begint de week met allerlei workshops voor leerlingen, gevolgd door een lezing voor medewerkers in de middag van Amin Asad ‘Ode aan verbinding’. Leerlingen van Marianum volgden deze lezing al eerder en vonden dit zo’n waardevol verhaal dat zij Amin hebben gevraagd de lezing nog een keer te geven, maar dan voor alle medewerkers. Op dinsdag 31 mei krijgen leerlingen de hele dag door verschillende workshops aangeboden over onder meer sociale media, mantelzorg, burgerschap en diversiteit.

Feest – Marianum Chill Out – 1 juni
Van 12.00 tot en met 16.00 uur is er voor leerlingen en medewerkers een speciale feestdag genaamd ‘Marianum Chill Out’ in de sfeer van een echt festival. Een dag boordevol (sport)activiteiten, (live) muziek en gezelligheid. Er is onder meer een gamecorner, snack- en snoepkar, livemuziek van eigen (Marianum)bodem, sportactiviteiten, chill ruimte en nog veel meer.

Camel Impact Challenge – sponsor onze collega’s en leerlingen – 1 juni
Ook vindt deze dag de Carmel Impact Challenge plaats waar in totaal 8 medewerkers en leerlingen van Marianum aan meedoen. Zij halen hiermee geld op voor Stichting Kika. Wil jij de medewerkers en leerlingen sponsoren? Ga dan naar deze pagina: https://www.actievoorkika.nl/carmel-100-voor-kika en stort een bedrag voor Stichting Kika! 

Goede doelen acties – 2 en 3 juni
Op donderdag 2 juni en vrijdag 3 juni organiseren leerlingen en medewerkers samen, net als andere jaren, weer allerlei leuke activiteiten om geld in te zamelen voor onze goede doelen. Onze goede doelen zijn dit jaar Stichting Kika en Vluchtelingenwerk. Naast deze activiteiten vinden er ook verschillende theatervoorstellingen plaats in De Mattelier: The Big Mo (over social media) en Jambo BLM AfriKa (Black lives Matters). Beide dagen worden afgesloten met een speciaal Goede Doelen concert met muziek van onze eigen leerlingen! Het concert begint om 19.30 uur.

​Alle dagen beginnen allemaal om 9.00 uur en eindigen rond 16.00 uur met tussendoor voldoende ruimte om te pauzeren en te ontspannen.

Houd de berichtgeving in de gaten voor meer informatie!

Wordt vervolgd!

Jubileum-Burgerschap-Goede Doelen Week – 30 juni tot en met 3 juni