Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Informatiemiddag over tussenjaar – 25 april 2018

Op woensdag 25 april 2018 om 16.30 uur organiseert Marianum een bijeenkomst over het nemen van een tussenjaar. De bijeenkomst vindt plaats in lokaal 522 in Marianum Groenlo en is voor zowel de eindexamenleerlingen als hun ouders.

Waarom zou je een tussenjaar nemen? Welke voor-, en nadelen hebben het nemen van een tussenjaar? Welke risico’s zijn er? Hoe kunnen ouders de jongeren hierin ondersteunen? Tijdens de middag bespreken we deze en meer vragen. Ook laten we zien wat er mogelijk is in een tussenjaar en hoe de risico’s beperkt kunnen worden. Er is namelijk veel meer mogelijk dan alleen maar reizen.

Hieronder lees je een aantal feiten over het nemen van een tussenjaar:
– 30% van de hbo-studenten vallen tijdens het eerste jaar uit, tegenover 20% van de wo-studenten. Vaak komt dit doordat zij zich van te voren niet goed hebben georiënteerd óf dat zij nog niet klaar zijn om door te studeren.
– Onderzoek wijst uit dat een tussenjaar nemen voor gemotiveerdere studenten leidt en dat deze studenten ook sneller afstuderen. Hoe vaak hoor jij bijvoorbeeld in je eigen omgeving dat een kennis is gestopt met de opleiding?
– Florida State University adviseert zelfs de jongeren om eerst een tussenjaar te nemen en geeft ze daarvoor een beurs.

Eindexamenleerlingen hebben inmiddels een e-mail ontvangen voor deze informatiemiddag en kunnen zich samen met hun ouders aanmelden via m.stokkers@marianum.nl.

 

Informatiemiddag over tussenjaar – 25 april 2018