Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

GSA Netwerk Marianum officieel!

Vandaag tijdens Paarse Vrijdag werd het GSA Netwerk officieel geopend bij Marianum door middel van het hijsen van de regenboogvlag in Groenlo én Lichtenvoorde. De opening begon met een speech van de voorzitter van het GSA Netwerk, gevolgd door de steunbetuiging van wethouder Jos Hoenderboom van gemeente Oost Gelre. Ook op het gemeentehuis hesen ze vandaag de vlag! 

GSA staat voor Gender and Sexuality Alliance en is een groep scholieren die vindt dat iedereen op hun school de vrijheid heeft te kunnen zijn wie ze zijn, zonder zich daarvoor te hoeven schamen of te verantwoorden. Marianum zette zich hier al eerder voor in door onder meer Paarse Vrijdag te promoten.

De regenboogvlag staat symbool voor het feit dat Marianum een veilige school is waar iedereen zichzelf mag zijn. Het hijsen van de vlag is de eerste actie die het GSA Netwerk organiseert. Er zullen nog meerdere acties volgen het komende schooljaar. Houd hiervoor de website en facebookpagina van Marianum in de gaten of hun eigen Instagramaccount.

Wethouder Jos aan het woord

 

 

GSA Netwerk Marianum officieel!