Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

FILMPRODUKTIEWEEK Marianum FilmFestival

30 oktober – 3 november 2017

Al weer voor het 6e jaar organiseren we het Marianum FilmFestival. Hiervoor kunnen leerlingen van de hele school filmpjes insturen en meedingen naar de Gouden Koeien. In de afgelopen jaren hebben onze leerlingen laten zien dat zij hele goede filmpjes kunnen maken, wij zijn dan ook al vaak in de prijzen gevallen. Zowel op het regionale JAFA als op het nationale NFFS hebben we eerste prijzen gewonnen. We zijn zelfs al met 4 koppels filmmakers naar Griekenland geweest om deel te nemen aan het Internationale filmfestival ‘Camara Zinzanio’voor jongeren in Pyrgos.

Bovenbouw: In leerjaar 4HV worden hiervoor bij het vak CKV filmpjes gemaakt. De rest van de bovenbouwleerlingen kan op eigen initiatief een film maken en insturen. Het MaFF vindt plaats in februari en deelnemende filmpjes moeten ingestuurd zijn voor 1 februari.

Klas 1 t/m 3 Havo-Vwo en 1 t/m 4 VMBO:  Hiervoor organiseren we een filmproduktieweek. Een week waar de leerlingen 5 dagen lang alleen maar met film bezig zijn, van het schrijven van een goed script tot een kant en klaar gemonteerd filmpje van maximaal 5 minuten. Hierbij worden ze ondersteund door docenten van school en een filmprofessional die workshops geeft over scriptschrijven, cameravoering en montage. Wellicht wordt dit jaar ook een workshop acteren toegevoegd. En we maken lange dagen: van 09.00 tot 18.00 uur!

Er worden films gemaakt in 4 categorieën: Animatie, korte speelfilm (max 5 minuten of 1 minuutfilm), muziekclip en documentaire .

MAFF

Waar:  de afgelopen jaren hebben we dit binnen school kunnen doen, maar omdat er geen projectweek meer is in oktober, is daar onvoldoende ruimte voor beschikbaar. Vandaar dat we besloten hebben een ruimte buiten school te huren, met als bijkomend voordeel dat de leerlingen er helemaal uit zijn, andere locaties kunnen gebruiken en er dus weer heel andere filmpjes zullen ontstaan. We hebben hiervoor het scoutinggebouw in Lievelde vastgelegd.

Helaas betekent dat wel dat deelname niet meer gratis kan zijn, we vragen een bijdrage van € 25,- per leerling.

Opgeven: De leerlingen nemen deel op vrijwillige basis en moeten zich hiervoor opgeven. Bedenk wel: je lessen vallen die hele week uit en evt. toetsen moeten later ingehaald worden. Controleer zelf bij klasgenoten die wel de lessen volgen wat er door docenten aan huiswerk wordt opgegeven.  We verwachten dat je de hele week aanwezig bent (denk aan werk en sporttrainingen) en het is al donker als je naar huis gaat.

Bij je opgave geef je aan wat je rol binnen het filmmaken zal zijn: Scriptschrijver; regisseur; editor (montage). Dit jaar kun je je ook opgeven als acteur: Je bent dan alleen op de dinsdag en woensdag aanwezig, de rest van de week volg je gewoon de lessen.

Je komt pas in aanmerking voor deelname als je een ondertekende brief van je ouders en teamleider hebt ingeleverd. Deze brief kun je ophalen bij mevr. Kolkman in het atelier in Groenlo of bij de receptie in Lichtenvoorde. De brief moet voor 15 oktober bij ons binnen zijn.

Hierin zal ook verdere informatie staan.

Er kunnen ongeveer 40 leerlingen deelnemen (d.w.z. filmmakers, acteurs niet meegerekend), bij te veel opgaves selecteren we op motivatie.

We zijn erg benieuwd wat er dit jaar weer voor moois gaat gebeuren!

Mevr. Kolkman en Mevr. Meurs

 

FILMPRODUKTIEWEEK Marianum FilmFestival