Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Excursie Porsche werkplaats State of Art

Een groep derdejaars techniekleerlingen die het profiel PIE (produceren – installeren – energie) volgen, ging op dinsdag 11 oktober jl. voor het keuzevak “motorconditie testen” op excursie naar de Classic Porsche Collection van State of Art in Lichtenvoorde. Op loopafstand van school bevindt zich het hoofdkantoor van kledingbedrijf State of Art met daarin een bijzondere verzameling klassieke Porsches en een grote werkplaats waar de Porsches gerestaureerd en onderhouden worden.

Het doel van de excursie was om inzicht te krijgen hoe auto’s, in dit geval Porsches gerestaureerd worden. Tijdens de lessen “motorconditie testen” maakten de leerlingen kennis met allerlei auto onderdelen. De Porsches in de werkplaats lagen volledig in onderdelen uit elkaar en werden per onderdeel gerestaureerd. Een mooi moment voor de leerlingen om te testen of ze de onderdelen herkenden en konden benoemen. Verder was er gelegenheid om de monteurs die er aan het werken waren te bevragen: “welke opleiding heeft u gevolgd”, “worden er nog speciale machines gebruikt voor het restaureren van de Porsches”?

Tenslotte mochten de leerlingen zich nog even vergapen aan de meer dan 30 exclusieve klassieke Porsches die tentoongesteld staan. Van twee bijzondere uitvoeringen werd verteld dat de waarde rond 5 miljoen euro lag. Helaas voor de leerlingen, moest de terugreis naar school weer te voet worden afgelegd.

 

Excursie Porsche werkplaats State of Art