Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Documentaire Zwarte Cross op school te zien voor leerlingen – 14 oktober

Op vrijdag 14 oktober om 14.30 uur kunnen leerlingen van Marianum op school in Groenlo en Lichtenvoorde naar de documentaire over de Zwarte Cross: ‘Vaak Bu-J Te Bang’ (14+) komen kijken. De film is afgelopen zondag 9 oktober jl. in première gegaan in Pathé Tuschinski in Amsterdam en daarna in alle bioscopen. De filmmakers Lars Gierveld en Floor van der Kemp komen langs op school om het een en ander te vertellen over de productie van de film.

Het verhaal
De film laat het verhaal zien over het grootste festival van Nederland dat 25 jaar geleden begon als een jongensdroom van twee vrienden. Over brullende motoren en gillende gitaren. Maar ook over het Achterhoeks ‘noaberschap’, de grenzen van humor, over vooroordelen, tegenslagen én de liefde voor alles wat ‘apart’ is.”

Naast dat de film bij Marianum wordt getoond, gaat de documentaire vrijdag 14 oktober exclusief in première in de gemeente Oost Gelre. Deze vindt plaats bij Filmhuis Den Diek om 19.30 uur. Hierbij zijn ook de filmmakers aanwezig. De première is voor genodigden. Maar ook een aantal inwoners kan hiervoor via een ludieke actie gratis toegangskaarten winnen. Ook de bewoners van Careaz Antoniushove en De Molenberg kunnen vrijdag de film bekijken.

Documentaire Zwarte Cross op school te zien voor leerlingen – 14 oktober