Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

De eerste vmbo-leerlingen van het profiel BWI naar Schilder^sCOOL Zutphen

Derdejaars vmbo-leerlingen van het profiel BWI (Bouwen, Wonen en Interieur), zijn afgelopen week, drie dagen met de trein naar de Schilder^sCOOL in Zutphen geweest. De leerlingen hebben eigengemaakte werkstukken van de keuzevakken “Meubelmaken” en “Gevelopeningen” meegenomen en in de werkplaats van de Schilder^sCOOL onder begeleiding van schilderdocent Martin Rondeel bewerkt. Aandachtspunten waren: design en decoratie. Het strakke en kleurrijke resultaat is op de foto’s te zien.

IMG_3047

Schilder^sCOOL is HET opleidingsbedrijf van en voor de bedrijfstak schilderen en onderhoud.

De coöperatieve vereniging Schilder^sCOOL heeft dertien opleidingslocaties verspreid door Nederland. www.schilderscool.nl

Bijzonder aan de STERA Leerroute is dat de leerlingen niet alle lessen volgen in de theorie- en praktijklokalen van Marianum, maar een belangrijk deel van het programma uitvoeren bij deelnemende bedrijven, onder begeleiding van ervaren beroepsmensen. Hierdoor kan een leerling kennis maken met de nieuwste technieken en ontstaat er een beter beroepsbeeld.

Vanaf het schooljaar 2017/2018 zullen er vaker praktische onderdelen buiten de school uitgevoerd worden bij de aangesloten technische bedrijven.

Ben je nieuwsgierig welke bedrijven dit zijn? Kijk dan op: www.stera-leerroute.nl

De eerste vmbo-leerlingen van het profiel BWI naar Schilder^sCOOL Zutphen