Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Mantelzorguur in De Huiskamers van Marianum op 10 november

Op woensdag 10 november van 15.00 – 16.-00 uur organiseert Marianum voor haar leerlingen en medewerkers tijdens de ‘Dag van de Mantelzorg’ een mantelzorguurtje in De Huiskamer in Groenlo en Lichtenvoorde. Zij kunnen elkaar hier ontmoeten, praten over het onderwerp, vragen stellen en tips ontvangen van één van de mantelzorgconsulenten.

Mantelzorgers – onmisbaar
Wist je dat er in heel Nederland bijna 5 miljoen mantelzorgers zijn? Van jong tot oud, van het kleinste dorp tot de grootste stad. Wat zij doen is niet vanzelfsprekend, het is bijzonder en verdient waardering. Daarom is er de Dag van de Mantelzorger’ in het leven geroepen om hen op 10 november in de schijnwerpers te zetten, want hun zorg mag gezien worden.​​​​​​​ Meer informatie over Dag van de Mantelzorg vind je op de website.

Weetjes over mantelzorg
Wist je dat…….
………..Eén op de vier à vijf kinderen thuis te maken heeft met ziekte of zorg binnen het gezin? Bijvoorbeeld omdat iemand een lichamelijke of verstandelijke beperking heeft. Of al lang ziek is. Of omdat vader of moeder, broer of zus een depressie of andere psychische klachten hebben. Of bijvoorbeeld omdat iemand een verslaving heeft.

…………De ziekte, de zieke eigenlijk altijd vooraan staat? Zo vertelde een jonge mantelzorger. Ook dat jonge mantelzorgers trots kunnen zijn hoe ze thuis kunnen helpen, dat het mee-zorgen er toe doet. En dat ze veel kunnen betekenen voor familie. Maar het is niet altijd leuk en misschien maken zij zich wel erg veel zorgen. Of komen ze te weinig toe aan hun schoolwerk en sport. Of staat hun boog bijna altijd gespannen.De term jonge mantelzorger zegt je misschien niet veel, maar omdat er eigenlijk nog steeds geen beter alternatief is bedacht, wordt het nog wel vaak gebruikt.

…………Jonge mantelzorger zijn is niet altijd zwaar of moeilijk. Maar het kan wel prettig zijn om als jonge mantelzorger af en toe andere jongeren te ontmoeten, die heel goed snappen hoe de situatie thuis is. En dat ze niet altijd hoeven uit te leggen waarom dingen soms anders lopen bij hen thuis.

Mantelzorguur in De Huiskamers van Marianum op 10 november