Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Erik van Muiswinkel komt vertellen over ‘Le Petit Prince’

Op donderdag 28 oktober en vrijdag 29 oktober komt cabaretier, acteur, presentator, zanger, schrijver en nu ook vertaler Erik van Muiswinkel naar onze school. Hij vertelt aan de leerlingen uit de bovenbouw die Frans volgen over het beroemde boek ‘Le Petit Prince’ (van Antoine de Saint-Exupéy) dat door hem is vertaald. Hij zal een voordracht geven waarbij zowel het verhaal, de geschiedenis en wat er bij vertaalwerk komt kijken, aan bod komt. 

De kleine prins zit vol met wijsheden en befaamde uitspraken waarvan er veel ongetwijfeld aan bod zullen komen. Van Muiswinkel zal niet alleen ingaan op het verhaal, maar ook op de vertaling op zinsniveau. Hij heeft het boek en met name de dialogen naar eigen zeggen toegankelijker en vooral eigentijds gemaakt. “Mensen praten tegenwoordig nu eenmaal anders dan in de jaren negentig.”

Erik van Muiswinkel is groot liefhebber en verzamelaar van het boek dat in 1943 voor het eerst verscheen en al door vele generaties scholieren is gelezen. Nadat de cabaretier het verhaal had gebruikt in zijn voorstelling De Oplossing, vroeg uitgeverij Donker hem of hij een moderne vertaling van het boek wilde maken. 

Meer achtergrondinformatie over ‘Le Petit Prince’, is te zien in dit interview.

Erik van Muiswinkel komt vertellen over ‘Le Petit Prince’