Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Bericht van jouw schoolbieb – praktische informatie

Ook in de bibliotheek in Groenlo, gevestigd in het gebouw van Marianum, krijg je te maken met een aantal coronamaatregelen waar je rekening mee moet houden. Je mag met vijf personen tegelijk naar binnen en je moet gebruik maken van een mandje voor je boeken. Valt mee hè? 

Verder vind je in dit bericht nog wat praktische informatie:

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag van 10.00-17.30 uur. Buiten deze tijden is de inleverbus bij de ingang van de Bibliotheek geopend.

Bibliotheekpas
Met jouw bibliotheekpas kun je boeken lenen uit de hele collectie. Ben je je pasje kwijt, dan kun je voor € 2.50 een nieuwe laten maken. Deze pas is ook geschikt om mee te kopiëren/printen bij ons op school. Wist je trouwens dat je met jouw bibliotheekpas ook kunt lenen in de vestigingen in Borculo, Ruurlo, Eibergen, Neede, Lichtenvoorde en Winterswijk. Je kunt zelfs bij de ene bieb lenen en bij de andere weer inleveren.

Lenen en reserveren
In totaal mag je tien boeken/tijdschriften lenen en deze maximaal drie weken thuis hebben. Ben je te laat met inleveren? Dan betaal je € 0,15 per dag per boek/tijdschrift. Om dit te voorkomen, is er een inleverattendering van de bibliotheek. Wil je dit? Stuur dan een bericht naar de bibliotheek met je e-mailadres.

De bibliotheek-app
Ken je onze app al? Je kunt er op een gemakkelijke manier mee reserveren en verlengen. Zoek in de app-stores (apple of google play) naar Iguana Bibliotheek en download de app.

Lezen lastig?
Vind je lezen lastig, bijvoorbeeld door je dyslexie? Dan is ‘Passend lezen’ misschien iets voor je? Op onze site en in de Bibliotheek kun je hier meer informatie over vinden.

E-books – luisterboeken
Met je bibliotheekpas kun je ook e-books en luisterboeken lenen. Zowel voor je e-reader als voor je tablet of mobiel. Neem een kijkje op www.onlinebibliotheek.nl en maak er een account aan.

Veel leesplezier gewenst!

 

 

 

Bericht van jouw schoolbieb – praktische informatie