Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Online eindexamenexpositie van eindexamenleerlingen havo/vwo

Ieder jaar organiseert Scholengemeenschap Marianum in Groenlo een opening voor de examenexpositie van de havo 5- en vwo 6- eindexamenleerlingen die het kunstvak beeldende vorming volgen. In verband met de coronamaatregelen gaat dat dit jaar niet door. De eindexamenexpositie is wel ingericht, maar kan helaas niet worden bezocht.

Om toch iedereen de kans te geven mee te genieten van de kunstwerken en de creativiteit van de eindexamenleerlingen, organiseren wij een online expositie. De bijbehorende gids met toelichting van alle werken is hier te bekijken en er is daarnaast een filmpje gemaakt om zo een complete indruk te geven van de eindexamenexpositie.

De leerlingen hebben hun eindwerken gemaakt aan de hand van vier verschillende hoofdthema’s: Groei, Stilte, Het Woord en Tegenstellingen. De uitdaging voor de leerlingen was om niet te dicht bij deze thema’s te blijven, maar juist originele onderwerpen te kiezen. Dit onderwerp werd vervolgens uitgewerkt in drie kunstwerken waarvan één 3D-werkstuk en twee 2D-werken. De onderwerpen die de leerlingen hebben gekozen, zijn allemaal verschillend van elkaar en dat zorgt ervoor dat het een zeer diverse tentoonstelling is.

Online eindexamenexpositie van eindexamenleerlingen havo/vwo