Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Jaarlijkse Model European Parliament (MEP) – een mooie ervaring!

van 16 tot en met 20 mei vond de MEP plaats. MEP staat voor Het Model European Parliament (MEP) en is een jaarlijks project waarbij leerlingen van verschillende scholen in een rollenspel het Europees Parlement nabootsen. Hieronder een verslagje van een van onze leerlingen Eva Weelink uit 3 vwo.

Wauw, wat was MEP een gave ervaring. Ik heb zoveel geleerd, nieuwe vrienden gemaakt en ik ben dichter naar de mensen toegegroeid die ik al kende. Ik denk dat ik niet alleen voor mezelf spreek als ik zeg dat ik last heb van een zogeheten ”meppressie” of ”mepgap”.

Eerste indruk
De eerste dag werden we ‘s ochtends vroeg ontvangen in het provinciehuis van Arnhem. Ik was helemaal onder de indruk, 130 mensen in pak (of een nette jurk/rok) in de galerij van het provinciehuis.  Ik weet nog dat ik mezelf afvroeg, waar heb ik mij in hemelsnaam voor opgegeven? Die vraag is na het eerste moment niet meer in mij opgekomen. Na de eerste speeches en de officiële opening van MEP maakte twijfel plaats voor enthousiasme.

Tijd vliegt
Voor MEP werd ons verteld dat de week voorbij zou vliegen en dat je echt moet genieten. Niets is minder waar, voordat ik wist was het vrijdagmiddag. Er waren dagen waarop je van 8:30 tot 21:00 weg van huis (of gastgezin) was, dan voelde het ‘s avonds als een beloning om in de bus terug naar huis te zitten. Onderling hadden we het er wel eens over, en we waren het met elkaar eens ”het waren lange dagen, maar de week ging snel”.

Goede begeleiding
De begeleiding die wij hebben gehad vanuit school was erg fijn. Zo wisten wij al hoe een resolutie opgesteld moest worden, wat ons een voorsprong gaf tijdens de commissievergaderingen. Bovendien is het al super bijzonder dat het Marianum mee mag doen aan MEP, vanuit heel Gelderland mochten er 13 scholen meedoen. Van elke school mochten er 10 leerlingen door naar MEP. En 13 van alle 130 MEP’ers mogen door naar MEP nationaal, wat in Den haag zal plaatsvinden.

Doe mee met MEP
Ondanks dat het MEP hier voor mij eindigt, voelde ik geen enkel moment jaloezie of afgunst. Raúl, die vanuit onze school, doorgaat naar nationaal MEP, gaat dit hartstikke goed doen. Daar hebben wij als delegatie Polen, alle vertrouwen in. En ik zou iedereen uit (nu nog) 3 VWO aanraden om je aan te melden voor MEP, want het is een onvergetelijke ervaring om deel te nemen aan MEP.

Jaarlijkse Model European Parliament (MEP) – een mooie ervaring!