Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Open Huis 2024

Nieuwsgierig naar onze school? Dan zit je hier goed…

Welkom op deze plek. Helemaal ingericht voor jou. Je vindt hier bijvoorbeeld leuke filmpjes, veel gestelde vragen en nog veel meer.

Veel plezier met lezen en we hopen je snel te zien bij ons op school! Mocht je vragen hebben of willen je ouders meer informatie? Neem dan contact met ons op via ons algemene telefoonnummer 0544 477070 of stuur een e-mail naar info@marianum.nl.

Onze schoolgebouwen van binnen en onze vakken

Benieuwd naar hoe onze school er van binnen uitziet en welke vakken wij geven? Klik dan snel op een van onderstaande filmpjes en kijk je ogen uit!

Bekijk hieronder de filmpjes over onze school!

Daantje, een van onze leerlingen uit de onderbouw, neemt je in onderstaand filmpje mee door onze school in Groenlo.

In bovenstaand filmpje laten Isa en Lien, twee leerlingen uit de onderbouw, je onze school in Lichtenvoorde zien.

Benieuwd naar welke extra ondersteuning wij bieden als het je bijvoorbeeld niet helemaal lukt met leren? Bekijk dan onderstaand filmpje!

Voorlichtingsmomenten voor ouders leerlingen groep 8 tijdens Open Huis

Tijdens het Open Huis organiseert Marianum van 19.00 – 20.30 uur in beide locaties (Lichtenvoorde 16 januari en Groenlo 18 januari) meerdere voorlichtingsmomenten voor ouders van leerlingen uit groep 8.

Open Huis boekje – bekijk het hier!

Voor een eerste indruk van Marianum, vind je hier ons Open Huis boekje. Je kunt het downloaden en gelijk online bekijken. Veel leesplezier!

Aanmelden bij Marianum – hoe gaat dat?

Ben je enthousiast geworden over Marianum? Dan kun je je vanaf dit schooljaar eenvoudig online aanmelden in de week voor 1 april 2024 (25 – 31 maart 2024) via een speciale link. Deze zal binnenkort op onze website komen te staan. Op deze pagina vind je alvast meer informatie.

Een vraag over onze school? Kijk hieronder of jouw vraag erbij staat.

Kun je mavo en havo in Lichtenvoorde én Groenlo volgen?
Bij ons op school is de basisklas alleen in Lichtenvoorde. kader/mavo, mavo/havo en havo/atheneum is zowel in Lichtenvoorde als Groenlo te volgen. Atheneum/gymnasium is alleen in Groenlo te volgen.

Wat is het verschil tussen een combinatieklas en een dakpanklas?
In een combinatieklas krijgt elke leerling alle vakken op het niveau van inschrijven, terwijl in een dakpanklas leerlingen op twee niveaus tegelijk kunnen werken om zo te ontdekken welk niveau het beste bij ze past.

Op basis van welke vakken wordt de beslissing genomen om een leerling in een dakpanklas te plaatsen?
Leerlingen worden op basis van het basisschooladvies in een dakpanklas geplaatst. Dit advies kan met de groepsleerkracht van de basisschool besproken worden.

Klopt het dat er vanaf het derde leerjaar een splitsing wordt gemaakt en dat havo-leerlingen alsnog naar Groenlo gaan, ook al zijn ze gestart in Lichtenvoorde?
Dat klopt! In leerjaar 3 volgen leerlingen vmbo in Lichtenvoorde en havo/ vwo in Groenlo.

Welke apps gebruiken jullie voor het rooster/cijfers?
Voor het rooster gebruiken we Zermelo en voor de resultaten SOMtoday.

Is het mogelijk bij Marianum een tegemoetkoming in de kosten te krijgen voor de aanschaf van een laptop?
Dat is bij ons niet zo. Wij hebben wel afspraken met een leverancier (The Rent Company) waarbij we ook gekeken hebben naar lage kosten en goede service. Hier vind je meer informatie hierover.

Is er huiswerkbegeleiding bij jullie op school?
De leerlingen krijgen begeleiding via de mentor. Ook hebben we bij Marianum peersupport. Hierbij begeleiden leerlingen uit hogere jaren de leerlingen. Mocht er meer ondersteuning nodig zijn, dan is er op school veel mogelijk door de inzet van onderwijszorg en de begeleiding van onderwijsassistenten. Met andere woorden: we kunnen een heleboel om iedereen goed te ondersteunen.

Hoe gaat Marianum om met pesten?
We proberen heel veel aandacht te geven aan positieve groepsvorming. Elkaar goed leren kennen en weten hoe je met elkaar omgaat. We hopen hiermee zoveel mogelijk het pesten te voorkomen. Als er toch vervelende dingen gebeuren, dan zorgt de mentor voor het goede gesprek.

Als je vwo-advies hebt, kan je dan ook kiezen voor gymnasium of kan dit niet?
Bij vwo-advies kun leerlingen kiezen voor de havo/atheneum-klas (HA) en de atheneum/gymnasium (AG)-klas. In de AG-klas maak leerlingen kennis met het gymnasium. In leerjaar 3 kunnen zij, als zij dit interessant vinden en het gaat goed, het gymnasium blijven doen.

Hoelang duurt een les?
De normale les duurt 50 minuten.

Hoe lang zijn leerlingen gemiddeld bezig met huiswerk?
Leerlingen zijn tussen een half uur tot een uur per dag bezig met hun huiswerk.

Hoeveel uren les krijg je per dag gemiddeld?
Gemiddeld ongeveer 5 à 6 uur les per dag.

Hoe vaak heb je gymles?
Eén keer in de week krijgen leerlingen 2 x 50 minuten les.  

Uit hoeveel leerlingen bestaat een klas?
Tussen de 20 en 30 leerlingen. Soms hebben we uitschieters naar boven (max 32) en beneden.

Hoeveel toetsen heb je ongeveer per week?
In het begin van het schooljaar nog niet veel. Daarna kan het voorkomen dat leerlingen twee toetsen per week krijgen, naast soms een kleine schriftelijke overhoring.

Werkt Marianum met laptops in de lessen?
Ja, maar niet in alle lessen. Marianum is geen laptopschool. De laptop heeft dus niet alle boeken vervangen, maar we gebruiken de laptop naast de gewone boeken.

Kan je een laptop via school aanschaffen?
Ja, je kunt een laptop via school aanschaffen. Dit gaat via The Rent Company.

Kan je ook een Apple-laptop gebruiken?
Dat kan wel. Maar bij ons op school gebruiken we vooral Microsoft. Dus ook onze programma’s en begeleiding is daarop aangepast. Mocht je problemen hebben met Apple dan kan het wel eens voorkomen dat we je niet goed genoeg kunnen helpen of dat sommige programma’s niet goed ‘koppelen’.

Actueel nieuws

Als je meer wilt weten over onze school, dan kun je op onze nieuwspagina bekijken voor de laatste berichten. Hier vind je ook onze jaaragenda, waar je alle activiteiten vind die wij het hele jaar door organiseren voor jou en je ouders.