Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Voorbereidingen Zeepkisten challenge

Een aantal leerlingen uit leerjaar 1 en 2 uit Lichtenvoorde is gestart met de voorbereidingen voor de Zeepkisten challenge van 17 juni op de Needse Berg in Neede. De challenge heeft als doel leerlingen te enthousiasmeren en kennis te laten maken met techniek. Een zeepkist is een zelfgemaakt voertuig zonder motor. Naast Marianum doen nog meer scholen uit de regio mee aan de challenge.

Eerste voorbereidingen
De challenge bestaat uit het ontwerpen en bouwen van een zeepkist, het zoeken van sponsoring voor de materialen en het ontwerpen van een sponsorbord en natuurlijk de deelname aan de zeepkisten challenge. Met het eerste gedeelte van de opdracht zijn de leerlingen inmiddels begonnen. Ze hebben eerste plannen en ontwerpen van de zeepkisten gemaakt, filmpjes bekeken en sponsoren/bedrijven benaderd voor materiaal. Een aantal bedrijven heeft hier al gehoor aan gegeven en de eerste materialen (hout, metaal, onderstellen) gebracht naar het technieklokaal van Marianum.

Circulair bouwen
Het is de bedoeling dat de leerlingen rekening houden met het circulair bouwen van de zeepkist. Dit betekent dat zij zoveel mogelijk bestaande materialen hergebruiken.

Hieronder enkele foto’s van de voorbereidingen:

Op 12 mei beginnen de leerlingen met de bouw van de zeepkisten! Dus binnenkort meer informatie. Houd hiervoor onze social media kanalen, website of de nieuwsbrief in de gaten!

Wordt vervolg!

Voorbereidingen Zeepkisten challenge