Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Vertrouwenspersonen bij Marianum

Marianum heeft sinds kort twee nieuwe vertrouwenspersonen, namelijk Ivar Gierveld in Groenlo en voor Lichtenvoorde is dit Lizette van Rijsewijk. Zij zijn er om leerlingen en ouders op school te helpen met klachten die te maken hebben met bijvoorbeeld ongewenst gedrag, pesten, discriminatie of machtsmisbruik.

En ook met andere onderwerpen, die een leerling of ouder niet wil of kan vertellen, kunnen zij terecht bij de vertrouwenspersonen.

De vertrouwenspersoon gaan aan de slag met de klachten en begeleiden de persoon waar het om gaat bij de verdere gang van zaken, bijvoorbeeld als er een officiƫle aanklacht ingediend moet worden bij de politie.

Ivar en Lizette zijn te bereiken door hen persoonlijk aan te spreken en een afspraak te maken. Alle klachten worden vertrouwelijk behandeld. Dat wil zeggen dat alleen die persoon waar de klacht tegen gezegd wordt op de hoogte is van de inhoud van de klacht. Soms is het echter wel nodig, bijvoorbeeld wanneer er duidelijk sprake is van een overtreding, om andere personen (politie, schoolleiding), in te schakelen. Dit gebeurt altijd in overleg.

Vertrouwenspersonen bij Marianum