Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Studieoriëntatie

Weet jij al wat je wilt ná Marianum? Door je te oriënteren op bijvoorbeeld een vervolgstudie, een tussenjaar of studeren in het buitenland, kom je er vanzelf achter. Een mooi hulpmiddel hierbij is de digitale omgeving gmarianum.dedecaan.net waar je opdrachten kunt maken, die je helpen richting te geven aan je vervolg na Marianum.

Vervolgonderwijs
Het vervolgonderwijs besteedt, ondanks corona, ook veel aandacht aan deze oriëntatie. Zo heeft Tilburg University podcasts gemaakt, Universiteit Twente een drive through en de HAN heeft proefstuderen in coronatijd toch mogelijk gemaakt. Daarnaast is er een platform voor ‘kiezen in Quarantaine’ en blijft studiekeuze123 een handige website. Tot slot is vraaghetdestudent.nl een prettige website om in contact te komen met studenten van verschillende studies.

Oud-leerlingen-voorlichting
Op donderdag 26 november jl. is er een oud-leerlingen-voorlichting geweest. Leerlingen konden zich aanmelden voor een voorlichting naar keuze en hier met een oud-leerling over praten. Zo is er een voorlichting geweest over ‘studeren in Antwerpen’, ‘studeren in Engeland/ Schotland’ en veel verschillende opleidingen op hbo-, en wo-niveau. Er zijn ook twee voorlichtingen opgenomen waar op 26 november jl. geen belangstelling voor was. Deze zijn alsnog hieronder terug te kijken:

Is er interesse in contact met een oud-leerling? Laat het de decaan vooral weten!

Interesse in ‘werken in de operatiekamer’? Ja – geef je op!
Leerlingen die interesse hebben in werken in de operatiekamer kunnen in contact komen met het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. Bij genoeg aanmelding organiseert het SKB een online Teams-sessie waar leerlingen meer te weten komen over het werken in de operatiekamer en waar ze vragen kunnen stellen. Heb je hier interesse in? Mail dan naar m.stokkers@marianum.nl

Studieoriëntatie