Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Sporttalent bij Marianum

Bij Marianum komen we regelmatig leerlingen tegen die op hoog niveau sporten. Zo heb je eerder gelezen over Julian Peszynski (havo 5) die op hoog niveau karate speelt. En dit keer besteden we aandacht aan fanatiek sporter Corneel Veringmeijer, uit havo 4, die op hoog niveau tennis speelt. In dit bericht lees je meer over zijn ervaringen en prestaties!

United World Games
Corneel (15 jaar) is een tijdje terug door zijn coach gevraagd om mee te doen aan de United World Games in Klagenfurt, Oostenrijk dat plaatsvond van 21 tot en met 25 juni. Dit evenement is te vergelijken met Olympische Spelen voor jeugdige sporters van 12 tot 16 jaar waar op hoog niveau gesport wordt en waar alle landen vertegenwoordigd zijn. Naast tennis worden er heel veel andere sporten gespeeld zoals voetbal, basketbal en rugby. Inmiddels is Corneel terug en zegt: ‘Ik vond het een supergave ervaring waar ik veel heb geleerd en ook nieuwe mensen heb leren kennen. Het was echt een superweek!’

Al jong begonnen
Corneel is op zesjarige leeftijd begonnen met tennis en traint vanaf zijn 8e al 4 tot 5 keer in de week. Corneel vertelt: ‘Ik werd al snel opgemerkt en gevraagd om bij de tennisschool uit de regio te komen spelen. In 2018 ben ik geselecteerd voor de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) als beste van mijn leeftijdsgroep. Ik ging daarvoor één keer in de twee weken naar het Nederlands Tennis Centrum in Amstelveen. Nu traint ik bijna alle dagen op verschillende locaties: Oosterbeek, Lichtenvoorde en Doorwerth. Op dinsdag tennis ik voor mezelf in Groenlo’.

Gezonde levensstijl
Je kunt wel zeggen dat Corneel alles over heeft voor tennis. ‘Ik eet gezond, drinkt nooit alcohol en ben bijna altijd achter mijn tennisracket te vinden. Soms is het ook best moeilijk om school goed bij te houden. Tennis is echt mijn lust en mijn leven. Als ik tennis, krijg ik een heel goed gevoel over mezelf. Ik kom dan in een soort flow terecht.’.

Droom
Corneel staat bekend als een aanvallende speler met een goede service. Ook kan hij goed spelen als hij onder druk staat. Zijn droom is om college tennis te spelen in Amerika in Californië of Texas om daarna professioneel tennisspeler te worden. En als dat niet meer kan, wil hij een eigen tennisschool opstarten. Wij zijn heel benieuwd!

Sporttalent bij Marianum