Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Première Zwarte Cross bij Marianum

Op vrijdag 14 oktober jl. konden leerlingen (en medewerkers) van Marianum in Groenlo én Lichtenvoorde naar de documentaire over de Zwarte Cross: ‘Vaak Bu-J Te Bang’ (14+) komen kijken. Daar werd door ruim 200 bezoekers gehoor aan gegeven. De filmmakers Lars Gierveld en Floor van der Kemp kwamen langs in Groenlo om het een en ander te vertellen over de productie van de film.

Film kijken is niet helemaal compleet zonder iets te knabbelen :). Daarom kregen alle leerlingen een verrassing van Marianum voor bij de film.

Locatie Groenlo
Locatie Lichtenvoorde

Gierveld heeft zelf op Marianum gezeten en vond het daarom heel mooi om langs te komen bij school. Meer hierover, lees je in het artikel in De Gelderlander.

Ook kijken?
Naast dat leerlingen de film konden bekijken, werd de film ook in twee verzorgingstehuizen, de Mattelier in Groenlo en Den Diek in Lichtenvoorde vertoond. De documentaire is ook te zien in 25 Pathé-bioscopen in het hele land en vanaf maandag 24 oktober op Videoland.

Het verhaal
De film laat het verhaal zien over het grootste festival van Nederland dat 25 jaar geleden begon als een jongensdroom van twee vrienden. Over brullende motoren en gillende gitaren. Maar ook over het Achterhoeks ‘noaberschap’, de grenzen van humor, over vooroordelen, tegenslagen én de liefde voor alles wat ‘apart’ is.”

Première Zwarte Cross bij Marianum