Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Op naar Napels en Rome!

Van 16 tot en met 23 september jl. vertrokken 22 leerlingen uit vwo 5 naar het mooie en oude Rome en Napels. Weten hoe was? Lees snel verder!

Van 16 tot en met 23 september jl. vertrokken 22 leerlingen uit vwo 5 (en 1 leerling uit vwo 6) onder begeleiding van twee docenten van Marianum naar de jaarlijks terugkerende ‘Rome-Reis’ waar zij naast Rome ook Napels bezochten.

Het was warm, de sfeer was goed en er werd veel gelachen. Enkele leerlingen hebben zelfs Rome en Napels ‘gekoloniseerd’ door op alle toeristische plekken een Albert-Heijn-muntje achter te laten. Bijvoorbeeld in de muil van een stenen leeuw, in de Trevifontein, in de Tiber, in de metro, in een tweeduizend jaar oude waterleiding in Pompeï, etc.

In de Galleria Borghese (kunstmuseum in de voormalige Villa Borghese Pinciana) in Rome kwamen we heel veel Nederlandse schoolklassen tegen, die vroegen waar wij vandaan kwamen. ‘Uut het Oost’n’, klonk het antwoord, waarop de Amsterdams scholieren (of Haarlemse) geschrokken afdropen.

Alle leerlingen en docenten hebben tijdens deze Rome-reis heel veel gezien, lekker gegeten en veel gelopen. De leerlingen die het minst hadden gelopen, kwamen toch tot een afstand van ruim 100 kilometer!

Wat eens theorie was uit de boeken, hebben de leerlingen nu in het echt gezien. Hoe waardevol is dat?

Nieuwsbrief Nieuwsbrief 3

Op naar Napels en Rome!