Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Nieuwsbriefveranderingen

Eind april 2018 ontvingen alle ouders een enquête met daarin een aantal vragen over de nieuwsbrief. Na het lezen van alle reacties bleek dat de meesten van jullie de nieuwsbrief zoals deze nu verschijnt goed vinden en het een rapportcijfer 8,4 geven. Daar zijn wij als redactie heel blij mee! Dit cijfer gaven jullie ook aan de oude indeling (onderbouw, bovenbouw havo/vwo en bovenbouw vmbo). Daarnaast is de frequentie goed (97%) en de lengte van de nieuwsbrief (75%) als goed ervaren. De inhoud wordt door jullie meestal als waardevol ervaren (50%).

Veel voorkomende opmerkingen
We hebben naast de cijfers, naar alle opmerkingen gekeken. De meest voorkomende opmerkingen waren dat de ouders over het algemeen heel tevreden waren (‘ga zo door’) en dat de belangrijke data inderdaad belangrijk zijn (‘graag bovenaan plaatsen’). Ook mocht de indeling van de nieuwsbrief het liefst verdeeld worden naar onderwijsniveau en de teksten zoveel mogelijk kort en bondig. Reacties van leerlingen vonden de ouders ook leuk om terug te lezen. Ook waren er wat tips over de leesbaarheid van de nieuwsbrief op de telefoon en de website. Het onderscheid maken tussen Lichtenvoorde en Groenlo kwam ook vaak terug. Daarin maakt Marianum een vaste keuze: Marianum wil zich profileren als één school en daarom maakt zij geen onderscheid tussen de locaties.

Nieuwe opzet nieuwsbrief
Wij nemen bovenstaande informatie mee om daarmee in het begin van het nieuwe schooljaar een nieuwe versie van de nieuwsbrief te presenteren. Hoe deze er precies uit gaat zien, blijft een verrassing!

Nieuwsbriefveranderingen