Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Nieuws van de decaan!

Werkervaringsplekken
Leerlingen die kiezen voor een tussenjaar hebben soms voor dat jaar nog geen invulling gevonden. Hoe mooi zou het dan zijn als ze dan bij een bedrijf kunnen werken om bijvoorbeeld verschillende afdelingen te ondersteunen en tegelijk te ontdekken wat ze interessant vinden? Dit is een beetje te vergelijken met een traineeship. Bij Marianum noemen wij dat een werkervaringsplek waar leerlingen zich kunnen oriënteren op een studie én werkervaring kunnen opdoen. Daarnaast krijgt het bedrijf er een extra leergierige kracht bij. Meer weten over zo’n werkervaringsplek? Neem dan contact op met de decaan Mandy Stokkers via: m.stokkers@marianum.nl

Studiekeuzehulp
Bij verschillende hogescholen en universiteiten wordt hulp geboden bij het maken van een studiekeuze. In het nieuwe nummer van eZine vind je handige links die je doorverwijzen naar studiecoaches, zelfchecks en studenten die studiekiezers helpen. Uiteraard mag een gesprek met je decaan hier niet bij ontbreken.

Eindexamen niet gehaald… en nu?
Uiteraard hopen we dat je slaagt voor je eindexamen dit jaar. Toch kan het zo zijn dat het tijdens je examens niet helemaal volgens verwachting is gegaan en je na de uitslag een nieuwe route moet uitstippelen voor jezelf. Hiervoor kun je hulp vragen aan je mentor. En vergeet ook niet na je gesprek met je mentor langs te gaan bij de decaan om te kijken wat er nog meer mogelijk is.

Nieuws van de decaan!