Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Nieuw: afwezigheid melden in SOMToday

Vanaf maandag 25 oktober as kunt u uw zoon of dochter zelf afwezig melden in SOMtoday. U hoeft dan niet meer naar school te bellen. Dit kan zowel op uw laptop, computer of via de app van SOMToday (iOS en Android) op uw mobiele telefoon.

Afmelden via laptop/computer
Als u inlogt op SOMToday kunt u op het tabblad ‘Afwezigheid’ uw kind afwezig melden. U kiest hierbij de afwezigheidsreden en geeft aan welke dag(en) en tijdstip(pen) uw zoon of dochter afwezig is.

Afmelden via app
Meldt u uw kind af via de app op uw telefoon, dan gaat u naar de optie ‘meer’ en dan naar ‘Absent melden’. Voordat u ‘Absent melden’ ziet in de app, dient u eerst opnieuw uit- en in te loggen. Daarna is ‘Absent melden’ in de app zichtbaar. Ook hier kiest u de afwezigheidsreden en geeft u aan welke dag(en) en tijdstip(pen) uw zoon of dochter afwezig is. U kunt in beide gevallen ook een opmerking plaatsen. 

Let op: voor het gebruik van de mogelijkheid op de app (iOS en Android) dient u gebruik te maken van de laatste versie en de app dus eventueel te updaten.

Ziekmelding tijdens examens
Indien uw zoon of dochter ziek is tijdens een school- of centraal examen, dient u hem of haar altijd telefonisch af te melden.

Mocht u vragen hebben? Neem dan contact op met school.

Nieuw: afwezigheid melden in SOMToday