Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Ook NIX in de vakantie

Het is weer bijna zomer(vakantie). Dat betekent zonnen, ijs eten, BBQ’en, chillen. Een heerlijke tijd, ook om nieuwe dingen uit te proberen. Misschien komt je kind deze zomer voor de vraag te staan: ‘Zal ik ook een keertje roken, vapen of een biertje of wijntje proberen?’ Om je kind te helpen om dan ‘nee’ te blijven zeggen, is duidelijkheid van jou als ouder belangrijk. Dus ook NIX in de vakantie.

Dat klinkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. Maar wellicht vind je het best moeilijk om dit te bespreken met je kind. Of vraag je je af of dit soort afspraken nou wel zo nodig zijn. Het kan ook zijn dat je denkt dat afspraken maken geen zin meer heeft, omdat je kind al vaker gerookt, gevapet of alcohol gedronken heeft.  

Kijk dan eens op www.nix18.nl. Daar vind je tips over hoe je met je kind kunt praten over roken, vapen en alcohol. Er zitten er zeker een paar bij, die bij jou passen! Of luister de podcast ‘Na de Limonade’ op www.helderopvoeden.nl/nadelimonade. Hierin praten ouders van puberkinderen over hoe zij in de opvoeding omgaan met alcohol en drugs. Ook deelt een deskundige van het Trimbos-instituut inzichten en tips met ouders. 

Als je liever persoonlijk advies wilt, bel of mail dan met Armida Panka, preventieadviseur van IrisZorg Preventie (a.panka@iriszorg.nl; 088-606 1802). Zij gaat met jou in gesprek, of komt langs voor een ‘homeparty’; een leuke, informatieve avond met andere ouders die je kent.

Op naar een prachtige zomer van NIX!

Ook NIX in de vakantie