Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Snelste waterstofauto bij Marianum

Het is alweer even geleden dat leerlingen uit de bovenbouw in Groenlo met de profielen N&G en N&T kennismaakten met ‘Forze Hydrogen Racing’. Op 21 december jl. gaf een studententeam van de TU Delft een presentatie over hun waterstofauto bij ons op school. Dit team heeft de snelste waterstofauto’s op aarde gebouwd. Eén daarvan was te bewonderen bij ons op school.

En extra leuk om te weten: in dit team zat onder andere onze oud-leerling Marn Klein Holkenborg. Hij presenteerde het centrale gedeelte.

Hoe bouw je de snelste raceauto’s op waterstof?
Tijdens deze middag ervaarden de leerlingen komt kijken bij het bouwen van een waterstofauto, zoals de coördinatie van een multidisciplinair team, bestaande uit zestig studenten die de hightech raceauto op waterstof proberen te bouwen. Daarnaast maakten ze ook kennis met de wereld van waterstof en al haar andere mogelijkheden en konden zij in kleinere groepjes de waterstofauto van dichtbij bekijken. Een unieke kans om alvast lekker gemaakt te worden voor eventuele vervolgstudies.

Forze liet nog een leuke reactie achter: “Wij hebben erg genoten en hebben het gevoel gekregen dat de leerlingen wat van waterstof en de auto hebben opgestoken! Hopelijk hebben ze een idee gekregen wat waterstof in de wereld kan betekenen en hoe zij daar aan kunnen bijdragen.”

Snelste waterstofauto bij Marianum