Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Na de zomervakantie nieuwe wifi

Alle onderwijslocaties van Stichting Carmelcollege krijgen na de zomervakantie een verbeterd wifi netwerk genaamd Eduroam. Marianum dus ook. Hiermee komen onze vertrouwde wifi-netwerken die je nu kent als ‘Marianum-leerling’, ‘Marianum-gast’ en ‘Marianum-adm’ te vervallen. In dit bericht vertellen we je er meer over.

Wat is Eduroam?
Eduroam (education roaming) maakt het mogelijk om op een veilige manier gebruik te maken van het draadloze netwerk van de school. Straks kun je met je eigen inloggegevens probleemloos gebruikmaken van het Eduroam-netwerk bij één van de 26.000 onderwijs- of onderzoeksinstelling wereldwijd. Denk bijvoorbeeld aan Saxion Hogeschool, Universiteit Twente, het KNMI, Rijksmuseum Amsterdam. Als je precies wilt weten waar je gebruik kunt maken van Eduroam, klik dan hier.

Wat betekent het voor jou?
Op het moment dat je wifi-verbinding wilt maken, moet je deze eenmalig instellen. Je selecteert de wifi ‘Eduroam’ en logt in met je schoolaccount (e-mailadres en wachtwoord zoals je dat bijvoorbeeld ook gebruikt voor Office 365). Vink daarbij aan dat je automatisch verbinding wilt maken. Dat is alles. Je hoeft daarna niet meer opnieuw in te loggen. Ook niet als je bij andere instellingen komt die Eduroam gebruiken.

Inloggen op de je eerste schooldag
Je hoeft pas in te loggen op Eduroam op je eerste schooldag, want dan is de huidige wifi niet meer actief. Op dit moment hoef je dus nog niets te doen. In de zomervakantie vindt de migratie plaats en daarna ontvang je meer informatie over het hoe een en ander precies in zijn werk gaat. Ook informeren we je dan over wat je moet doen als je niet meer kunt inloggen.

Wordt vervolgd

Na de zomervakantie nieuwe wifi