Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Kennismaking Japans voetbalteam

Leerlingen die graag willen kennismaken met het Japanse voetbalteam dat volgend jaar naar Nederland komt, kan zich daarvoor opgeven. In dit bericht lees je hier meer over.

Leerlingen van Marianum uit klas 2 en klas 3 hebben gisteren een oproep ontvangen met daarin de vraag of ze het leuk vinden kennis te maken met een voetbalteam uit Japan. De voetballers zijn leeftijdsgenoten van de leerlingen. Ze komen volgend jaar van 24 maart tot en met maandag 1 april 2019 naar Groenlo om kennis te maken met onze cultuur en om te voetballen.

Opgeven – beperkt aantal plaatsen
Leerlingen (er is plek voor maximaal 20 leerlingen) die graag mee willen werken en denken en/of dit voor hun maatschappelijke stage willen gebruiken, kunnen zich voor 21 december 2018 opgeven bij a.verschuren@marianum.nl. Als ze zich opgeven, gaan ze ook naar Marveld in Groenlo, waar het Japanse voetbalteam logeert en waar Japans wordt gekookt en gegeten. Ook komen de Japanse leerlingen graag bij de leerlingen thuis kijken en mee eten, omdat dit bijzonder voor ze is.

Op bezoek bij Marianum
Ieder jaar komen er Japanse voetballers met hun trainers/docenten en een tolk een dag kijken op onze school. Ook dit jaar zal dit weer gebeuren. Ze lunchen dan met ons mee, volgen een paar lessen, krijgen een rondleiding en sporten met elkaar.

Over de voetballers
De voetballers zitten allemaal op een voetbalschool, waar ze na hun gewone lessen naar toe gaan. Anders dan bij ons, zijn ze daar een groot deel van de middag en krijgen ze er meerdere lessen. Ze eten er ook en gaan pas laat in de avond naar huis, omdat hun ouder(s) dan pas thuis zijn van hun werk!

Kennismaking Japans voetbalteam