Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Gastcollege Oost Gelre

Bij het vak 3xO (leerjaar 3 havo/vwo) heeft Marianum een hele mooie samenwerking weten te realiseren met de gemeente Oost Gelre. Het gaat over het project ‘duurzame woonwijk’. De wethouders en een aantal trainees van de gemeente geven op donderdagmiddag 14 september een gastcollege aan onze leerlingen uit leerjaar 3 (G3A1, G3H1, G3AG en G3HA).

Dit college gaat over planologie, duurzaamheid in woonwijken en welke opleidingen er te volgen zijn als leerlingen later dit werk willen gaan doen.

Leerlingen gaan aan de slag met maken van een ontwerpen voor een nieuw te realiseren wijk bij de Oude Papendijk in Groenlo. De verwachting is dat over een jaar of 8 à 10  jaar, de eerste schop de grond in kan. Dan zijn onze leerlingen midden twintig. Misschien ontwerpen ze dus nu hun eigen woonwijk en woonhuis voor later. Hoe ‘dichtbij’ is dat? 

Leerlingen uit G3A1 en G3H1 worden om 13.00 uur verwacht. Hun programma duurt tot 14.30 uur. En voor leerlingen uit G3AG en G3HA begint het programma om 14.145 uur. Hun eindtijd is 16.15 uur.

Wij wensen hen veel plezier en wie weet wonen ze straks wel in hun eigen ontworpen woonhuis :)?

Gastcollege Oost Gelre