Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Concert ‘Jong voor oud’ Marianumleerlingen wederom groot succes!

Donderdag 6 april jl. was een spannende middag voor leerlingen van 3 en 4 vmbo!

Op donderdagmiddag 6 april jl. traden alle leerlingen uit 3 en 4 vmbo met muziek in hun examenpakket op voor opa’s, oma’s, ouders en gasten van Careaz Antoniushove in de aula van Marianum Lichtenvoorde.

Er werden liedjes uit vervlogen tijden gezongen en gespeeld. Van ‘Het dorp’ van Wim Sonneveld, ‘Jailhouse Rock’ van Elvis Presley tot ‘Honkie Tonkie Pianissie’ van Nico Haak. Voor veel leerlingen de eerste keer om op een podium hun muzikale kwaliteiten aan publiek te laten horen.

Hier is een filmpje te zien van het optreden ‘Brandend Zand’.

‘Voor de deelnemende vierdejaars leerlingen is het vandaag extra spannend’, zegt muziekdocent en organisator Peter Krabbenborg. ‘Het is voor hen namelijk een onderdeel van hun schoolexamen’.

Buitenschool leren
Na het succes van vorig jaar was het aantal bezoekers voor dit concert verdubbeld. Basisleerlingen met het profiel Zorg & Welzijn mochten maar liefst 140 gasten begroeten en voorzien van koffie of thee met een zelfgebakken appelflap, drankjes en zelfgemaakte hapjes.

Ook werd een aantal gasten van Careaz Antoniushove door de leerlingen opgehaald en na het concert weer thuisgebracht.
‘Een perfect voorbeeld van buitenschools leren. Het is super leerzaam én gezellig voor zowel onze leerling als de ouderen’, volgens docent Zorg & Welzijn Margareth Minkhorst.

2019-04-10-19-21-58

Concert ‘Jong voor oud’ Marianumleerlingen wederom groot succes!