Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Belangrijke informatie examens

Over een kleine maand start het eerste tijdvak van het eindexamen bij Marianum. Een spannende periode breekt aan! Net als vorig jaar hebben we ook dit jaar nog te maken met de coronamaatregelen tijdens het centrale examen. In dit bericht staan de afspraken die gelden bij ons op school.

Mocht een leerling besmet zijn met het coronavirus, dan blijft Marianum handelen als voorheen en volgen we steeds de richtlijnen van het RIVM. De leerling kan dus op dat moment niet deelnemen aan het examen.

Wanneer kan een leerling NIET deelnemen aan het centrale examen?

  • Als een leerling door de GGD positief is getest. De duur van de quarantaine bepaalt wanneer de leerling weer aan de examens mee kan gaan doen;
  • Als een leerling coronaklachten heeft en nog niet is getest. Zodra de leerling een negatieve coronatestuitslag van de GGD kan laten zien, kan hij/zij weer aan de examens deelnemen.

Tijdvakken
Als een leerling niet aan een examen kan deelnemen, bijvoorbeeld in het eerste tijdvak, dan verschuift voor deze leerling dit examen automatisch naar het volgende tijdvak. In totaal zijn er drie tijdvakken om examen te doen:
Tijdvak 1:            17 t/m 31 mei
Tijdvak 2:            14 t/m 25 juni
Tijdvak 3:            6 t/m 9 juli (Voor de laatste herkansingen)

Verantwoordelijkheid nemen
Om zoveel mogelijk te voorkomen dat leerlingen hun examen missen door een coronabesmetting, vragen we iedereen met klem om zijn/haar verantwoordelijkheid te nemen, goed voor zichzelf te zorgen, groepsbijeenkomsten (bv. feestjes of verjaardagen) te vermijden en de landelijke afspraken na te komen! Zo houden we de kans zo klein mogelijk dat leerlingen eindexamens gaan missen. En zo doen we er samen alles aan om straks (bijna) iedereen te kunnen feliciteren met het behalen van het diploma!

Succes met de voorbereidingen en tot het examen!

Belangrijke informatie examens