Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Afspraken over vapen

Ken jij de afspraken over vapen en roken bij ons op school? In dit bericht staan ze op een rijtje. Met deze afspraken zorgen we er samen voor dat onze school gezond en veilig blijft!

Het schoolterrein bij Marianum is sinds 2020 rookvrij in overeenstemming met de verplichtingen zoals vastgelegd in de tabakswet. Dit geldt ook voor vapen. Beiden zijn niet toegestaan op ons schoolterrein.

Mentorles
In sommige mentorlessen is al over roken en het gebruik van een vape gesproken. Bij jou nog niet? Dan volgt dit nog in de komende periode. Tijdens deze les zal jouw mentor onder andere de risico’s van vapen en roken bespreken. Ook komen onderstaande punten komen aan bod

Richtlijnen gebruik vape

  • Het gebruik van een vape binnen Marianum is niet toegestaan. 
  • Als wij merken dat een leerling een vape gebruikt, dan wordt deze in beslag genomen en voorzien van de naam van de desbetreffende leerling of in een envelop gedaan. 
  • Vervolgens laat de mentor, docent of onderwijsassistent de leerling naar huis bellen. 
  • Ouders/verzorgers kunnen aangeven of ze de vape komen ophalen of dat deze vernietigd mag worden. 
  • Bij problematisch of veelvuldig gebruik worden ouders/verzorgers uitgenodigd op school. 

Vragen of meer informatie?
Meer informatie over onder andere vapen is op deze pagina te vinden. En houdt ook onze website en/of deze nieuwsbrief in de gaten, omdat we daar regelmatig tips in zetten van de GGD of Iriszorg met voorlichtingen over verschillende onderwerpen waaronder alcoholgebruik, vapen, etc.

Afspraken over vapen