Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Spannende voetbalwedstrijd docenten en examenleerlingen

Op donderdag 1 juni werd het beladen voetbalduel om de “Theo Leemreize Bokaal” weer gespeeld, dé wedstrijd tussen docenten en examenleerlingen. Dit jaar werd er 7 tegen 7 gespeeld op een half veld. Gezien het ontbreken van enkele belangrijke krachten, kon het voor de docenten weleens een hele toer worden om de jeugd tegenstand te bieden.

Spannende eerste helft….
Gelukkig stond er met P. Reinders een betrouwbare sluitpost in het doel en was kersverse Grolkampioen M. de Vries ook aanwezig. Desondanks kwamen de leerlingen op een voorsprong. De docenten wisten wel een en ander te creëren, maar konden hun kansen niet verzilveren. De leerlingen deden dit wel en wisten voor de tweede keer het net te laten bollen. De docenten moesten in de achtervolging en wisten voor rust nog de aansluitingstreffer te noteren. Dat bood perspectief.

Gelijkspel
Na rust trokken de ervaren rotten deze lijn door en werd  de 2-2 genoteerd. De vreugde was echter van korte duur, want de leerlingen wisten voor de derde keer het net te vinden. Van opgeven wisten de docenten niet en na enig doorzetten werd de gelijkmaker gevierd. In blessuretijd drongen de leerlingen nog even aan, maar niet voldoende om de docenten erg te verontrusten. Eindstand 3-3.

Wie wint tijdens de penaltyserie?
Een penaltyserie moest de winnaar aanwijzen. Het werd een bloedstollende happening. De ene treffer nog mooier dan de andere, afgewisseld met zwak ingeschoten dan wel over- en naastgeschoten ballen. Pas ná 12 genomen penalty’s viel de beslissing. De docenten trokken de overwinning naar zich toe en konden zodoende de bokaal weer in hun prijzenkast stallen.

Doelpuntenmakers in de reguliere wedstrijd voor de leerlingen: T. Roerdink, J. te Molder en C. Heutinck, M. Sönmez, T. Tap en Y. Hamim wisten het net te vinden namens het docententeam. Na afloop ontving het winnende team de beker uit handen van T. Leemreize.