Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Vmbo carrousel

Het schooljaar 2016-2017 nadert z’n einde. Een jaar waarin de derdejaars leerlingen Zorg en Welzijn van Schaersvoorde in Aalten, Gerrit Komrijcollege in Winterswijk, het Assink in Eibergen en Marianum in Lichtenvoorde, weer volop gebruik gemaakt hebben van de mogelijkheid om tijdens een gastles of “in uw praktijk van alledag” vragen te stellen aan beroepsbeoefenaren en kennis te maken met beroepen in de sector Zorg en Welzijn.

De vmbo-scholen in de Oost-Achterhoek zijn gestart met het nieuwe profiel Zorg en Welzijn. Dit nieuwe profiel Zorg en Welzijn bestaat uit vier verplichte profielmodules die door alle leerlingen gevolgd worden: Mens en Zorg, Mens en Omgeving, Mens en Gezondheid en Mens en Activiteit. Daarnaast kiezen leerlingen nog vier keuzevakken. Loopbaan oriëntatie en begeleiding (LOB) is een verplicht onderdeel van de vernieuwing in het vmbo. Het leren buiten de school krijgt in de vernieuwing van het vmbo een prominente rol. De vmbo Carrousel past hier natuurlijk perfect bij.

In deze nieuwsbrief treft u een aantal foto’s aan van leerlingen op Carrouselbezoek. Daarnaast een aantal opmerkingen en reacties van leerlingen uit het verslag dat ze na afloop schreven.

De nieuwsbrief: Vmbo carrousel nieuwsbrief

Vmbo carrousel