Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Update sponsoractie ‘Menstruatiearmoede’

Weten jullie het nog? Een tijdje terug organiseerde Marianum samen met de Etos in Groenlo een sponsoractie om menstruatiearmoede tegen te gaan. Uit deze actie ontving Marianum drie tassen vol menstruatieproducten, zoals tampons en maandverband, en een financiële bijdrage. Daar zijn we superblij mee! Daarnaast zijn we ook blij met de aandacht die op deze manier voor dit maatschappelijke probleem is ontstaan.

Wat hebben we gedaan met de bijdrage en de producten?
Marianum heeft inmiddels op drie toiletten op school in Groenlo én Lichtenvoorde kastjes opgehangen waar de tampons en maandverband te vinden zijn. Vanaf 1 oktober 2021 kunnen meiden die weinig of geen geld hebben voor deze producten het hier gratis uitpakken.

Wat is de aanleiding?
Uit onderzoek blijkt dat 10% van de vrouwen en meisjes in Nederland geen geld heeft om menstruatieproducten, zoals tampons of maandverband, aan te schaffen. Dat is omgerekend 850.000 vrouwen en meisjes in Nederland. Doordat meisjes zich hiervoor schamen, komen ze soms niet op school of doordat ze geen producten gebruiken, lopen ze een grote kans op infecties.

Kunnen we andere scholen inspireren?
Marianum hoopt met het aanbieden van de gratis producten een bijdrage te leveren aan de menstruatiearmoede. Hiermee is Marianum een van de eerste scholen in Oost Gelre die dit doet. We hopen dat andere scholen geïnspireerd raken en ook actie ondernemen!

Mocht je hier vragen over hebben of iets willen bijdragen? Stuur dan een e-mail naar Ellen Kempff via e.kempff@marianum.nl.  

Update sponsoractie ‘Menstruatiearmoede’