Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Uitwisselingsprogramma met Barcelona voor 4 havo en 5 vwo

Van 19 tot en met 25 maart 2018 gaan leerlingen van Marianum voor de tweede keer naar Sant Quirze: een school in de buurt van Barcelona. Hier werken de leerlingen samen aan het project ‘Dikes and H2O quality’. Ze gaan bij elkaar op bezoek, voeren (zelfbedachte) opdrachten uit en maken indringend kennis met elkaars cultuur. Dit leidt tot meer inzicht en wederzijds begrip.

Opbrengsten
De opbrengsten van de onderzoeken en opdrachten worden verzameld op een website. Dit gebeurt in het Engels. Dit is ook gelijk de voertaal van het project. Leerlingen houden daarnaast ook een vlog/blogsite bij. Aan het eind van de week presenteert iedere groep zijn ervaringen aan elkaar. Ouders zijn daarbij ook welkom.

Doel
Al jaren neemt Marianum deel aan (internationale) uitwisselingsprojecten. Een van de belangrijkste doelen hiervan is Europese jongeren kennis met elkaar te laten maken en dat ze een indruk krijgen van hun leefomgeving.

Eerste gedeelte uitwisselingsprogramma
Al eerder dit schooljaar, in november, zijn de leerlingen uit Saint Quirze op bezoek geweest bij Marianum om een start te maken met het project. Tijdens deze week in november hebben de leerlingen onder andere een bezoek gebracht aan twee boerderijen in Zieuwent en Groenlo, leerlingen gaven aan docenten workshops over hun experimenten, ze hebben sportactiviteiten gedaan en brachten een bezoek aan de dijk in Eefde, Ook bezochten ze de Universiteit in Wageningen, De Dam in Amsterdam en het Anne Frank huis. Tot slot gaven de leerlingen aan het einde van de week verschillende presentaties van hun project waarbij de ouders ook welkom waren.

Hoe de excursie in maart is geweest, leest u in een vervolgbericht!

Uitwisselingsprogramma met Barcelona voor 4 havo en 5 vwo