Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Uitslag eindexamen leerlingen Marianum

Op vrijdag 2 juli jl. is de eindexamenuitslag voor de leerlingen van het vmbo, havo en vwo van Scholengemeenschap Marianum bekend gemaakt. Dat geldt voor de leerlingen die in de eerste en tweede examenronde het hele examen hebben afgerond. Het aantal leerlingen dat op dit moment is geslaagd, is per niveau als volgt:

2020-2021vmbo basisvmbo kadervmbo g-thavovwo
Geslaagd100%100%100%94,1%91,9%

Hasan Kumas, teamleider vmbo Marianum, vertelt enthousiast: ‘Alle leerlingen van het vmbo zijn geslaagd en dat is een unieke en geweldige prestatie! Zeker als we rekening houden met het feit dat deze leerlingen zowel vorig jaar als dit jaar de gevolgen van corona direct hebben meegemaakt. Deze leerlingen hebben online lessen gekregen, fysieke lessen op 1,5 meter afstand moeten volgen. Dit had als gevolg dat docenten tussen twee lokalen moesten bewegen om aan één klas les te geven. Tot slot (niet de minste) hebben de leerlingen ook te maken gehad met de gevolgen van quarantaine verplichtingen. Ik ben trots op onze leerlingen, omdat zij onder deze omstandigheden allemaal zijn geslaagd én ik ben trots op mijn collega’s voor hun inzet en veerkracht om met de steeds veranderende werkelijkheid om te gaan’.  

Yvonne Bouw, teamleider havo/vwo vult aan en vertelt: ‘De dag van de examenuitslag is altijd een spannende dag. Dit jaar was het extra spannend, omdat we meer moesten rekenen in verband met de aangepaste examenregels. We zijn heel blij en trots op de resultaten. Leerlingen hebben zich goed ingezet en heel zijn heel stoer door deze periode heen gekomen.’

Hieronder staat een overzicht met het percentage geslaagden van andere schooljaren:

Schooljaar 2019-2020              Schooljaar 2018-2019
vmbo basis – 100%                   vmbo basis– 100%
vmbo kader – 98%                   vmbo kader – 96,1%
vmbo-gt – 100%                        vmbo gt – 91, 6%
havo – 95%                               havo – 81,5%
vwo – 100%                               vwo – 91,2%

Uitslag eindexamen leerlingen Marianum