Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Stichting Bridhim Nepal bedankt Marianum voor steun

Het bestuur van de Stichting Bridhim Nepal wil iedereen van Marianum die de stichting heeft gesteund namens de inwoners van Bridhim heel erg bedanken! De stichting heeft er onder meer voor gezorgd dat de huizen in het dorp Bridhim (een klein dorp op 2.200 meter hoogte niet ver van de grens met Tibet) goede daken op hun huizen kregen.

Aardbeving
In april 2015 werd Nepal opgeschrikt door een verwoestende aardbeving waarbij meer dan 7.000 mensen omkwamen. Ook Bridhim, een klein dorp op 2.200 meter hoogte niet ver van de grens met Tibet, werd zwaar getroffen. Bijna alle huizen in het dorp waren verwoest.

Hulpactie
Bridhim is het geboortedorp van Pema Lama. Pema Lama is samen met Susan Lensink (geboren in Groenlo) en woont en werk in Delft. De Wereldwinkel in Groenlo begon een succesvolle spontane hulpactie om geld op te halen voor Bridhim. Omdat de wederopbouw van het dorp niet erg vorderde, is besloten om een stichting op te richten.

Plannen bijstellen
Uiteindelijk is de stichting erin geslaagd om € 6.000,- bij elkaar te krijgen. Dit betekende dat de plannen om nieuwe huizen te bouwen moesten worden bijgesteld. Pema is toen naar Bridhim gereisd om te overleggen met zijn dorpsgenoten en heeft geïnventariseerd wat het hardst nodig was.

Resultaat 
De armste bewoners wilden als eerste goede daken op hun huizen. Pema heeft ter plaatse bekeken en berekend hoeveel huishoudens wij met het gedoneerde geld van een dak konden voorzien. Dat kon voor elf huishoudens. Ook het vervoer naar het dorp kon gefinancierd worden. Het allerlaatste stukje moesten er dragers aan te pas komen. De elf huizen hebben een dak gekregen en met het geld dat over was kon bovendien nog een gezin geholpen worden aan een nieuw plafond.

Hiermee is het werk van de Stichting Bridhim Nepal beëindigd.

 

 

Stichting Bridhim Nepal bedankt Marianum voor steun