Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Onderzoek onder de palmen – profielwerkstukreis naar prachtig Sevilla

Onderzoek doen onder palmen in de hete zon. Dat is wat leerlingen deden in Sevilla voor hun profielwerkstuk.

Van maandag 15 september tot en met vrijdag 20 september 2019 zijn leerlingen uit havo 5 en vwo 6 naar de prachtige Andalusische stad Sevilla afgereisd om daar hun onderzoeken uit te voeren voor hun profielwerkstukken. Er zijn heel wat enquêtes en interviews afgenomen onder de palmen in de hete zon.

De onderwerpen van de profielwerkstukken in Sevilla waren divers van aard. Zo werden er economische, historische scheikundige en kunst & culturele onderzoeken uitgevoerd. De onderwerpen liepen uiteen van ‘Fair Trade producten’, ‘Voetbalclubs’, ‘Moorse architectuur’, ‘Welvaart’, ‘Antibioticagebruik’, ‘Invloed van toerisme’,  ‘Flamencocultuur’, ‘Het stierenvechten’ tot aan hoe de ‘Voedselbank georganiseerd’ is.

Om de onderzoeken goed uit te voeren waren de leerlingen in kleine groepjes de hele dag op pad om antwoord op hun vragen te krijgen. Ze waren te vinden op allerlei plekken in de stad. Tegen de avond kwam iedereen bezweet terug, in de centraal gelegen appartementen, om de opbrengst van de dag te verwerken.

Iedere ochtend werd het programma van de dag besproken en ‘s avonds werd er verslag uitgebracht.

Naast hard werken, was er natuurlijk ook de nodige gezelligheid.

Begin december van dit jaar moeten de leerlingen hun profielwerkstukken afronden en presenteren. Alvast succes!

1

Onderzoek onder de palmen – profielwerkstukreis naar prachtig Sevilla