Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Paarse Vrijdag – 11 december

Vrijdag 11 december is het Paarse Vrijdag. Een speciale dag waarop leerlingen en medewerkers van Marianum, door het dragen van de kleur paars, op school hun solidariteit tonen met homo’s, bi’s, lesbiennes, transgenders, etc.

Een jaar GSA Netwerk!
Voor Marianum is Paarse Vrijdag extra bijzonder, omdat tijdens deze dag een jaar geleden de officiële opening van het GSA Netwerk van Marianum plaatsvond. We hesen toen de regenboogvlag. Deze staat symbool voor het feit dat Marianum een veilige school is waar iedereen zichzelf mag zijn.

Regenboogbijeenkomst
Tijdens Paarse Vrijdag vindt ook een netwerkbijeenkomst (Regenboogbijeenkomst) plaats. Deze is georganiseerd door gemeente Oost Gelre. Een aantal leerlingen van het GSA Netwerk van Marianum gaan dan, onder leiding van docent Ellen Kempff, in gesprek over dit onderwerp. Het gesprek vindt plaats met verschillende partijen uit de regio, waaronder de gemeente oost Gelre en gemeente Winterswijk en jongerenwerk Mazzel.

Wat is GSA?
GSA staat voor Gender and Sexuality Alliance en is een groep leerlingen die uitdragen dat iedereen op onze school de vrijheid heeft te kunnen zijn wie ze zijn, zonder zich daarvoor te hoeven schamen of te verantwoorden.

Volg het GSA Netwerk van Marianum via hun eigen Instagramaccount.

Paarse Vrijdag – 11 december