Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Ontwerpersdag nieuwe corsowagens – 16 februari

Dit jaar organiseert Marianum in Lichtenvoorde op donderdag 16 februari voor de derde keer de traditionele ontwerpersdag. Leerlingen uit leerjaar 3 met het vak beeldende vorming krijgen dan de opdracht om een ontwerp en maquette te maken voor een nieuwe corsowagen. Na afloop van de ontwerpersdag ontvangen zij feedback van de ontwerpers over de ontwerpen die door hen al op papier zijn gezet.

Workshops
De ontwerpersdag wordt verzorgd door de oud-voorzitter van de Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde, twee ontwerpers van corsowagens en één docent van Marianum. Er zijn deze dag verschillende workshops te volgen over wat er allemaal komt kijken bij het ontwerpen van een corsowagen. Onderwerpen die aan bod komen zijn kleurgebruik, compositie, corso’s/optochten en het jureren/beoordelen van een corsowagen.

Ook voor de onderbouwleerlingen
Dit jaar kunnen ook leerlingen van Marianum in Lichtenvoorde uit de onderbouw met beeldende vorming in hun vakkenpakket de ontwerpersdag volgen. Voor de workshops die worden gegeven, kunnen leerlingen zich van tevoren aanmelden.

Bloemencorso Lichtenvoorde
De eerstvolgende bloemencorso vindt plaats op zondag 10 september 2023. Dat lijkt nog ver weg… Niet voor onze leerlingen uit de bovenbouw, want die zijn al een tijd bezig met het ontwerp voor de winnende bloemencorsowagen! Wie weet zien we een van de gemaakte ontwerpen terug tijdens de optocht van 10 september?

Ontwerpersdag nieuwe corsowagens – 16 februari