Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.

Olympic Moves

Op donderdag 13 april namen we met vier verschillende disciplines deel aan de regionale finale van de Olympic Moves. De leerlingen deden mee met veldloop, floorball, streetdance en badminton. Op woensdag 19 april was het laatste onderdeel aan de beurt, te weten minitrampoline.

Veldloop

Met een bus vol sportievelingen van Marianum reisden we voor 8 uur richting Nijmegen. Na de nodige files, startten we rond 10 uur met de warming-up. Op en om atletiekbaan Brakkenstijn mooie routes uitgezet door de omliggende bossen voor de verschillende categorieën.

Bij de meiden van klas 1 was de concurrentie te sterk om een plek in de top 10 te bemachtigen. De jongens van klas 1 behaalden wel een plek in de finale, ondanks een blessure bij één van de leerlingen. Ook de jongens van klas 2 en 3 wisten zich te plaatsen met heel goede uitslagen. In de categorie jongens klas 3 kwam Connor Kluivers met een ruime voorsprong als eerste over de finish! Hulde voor hem en hopelijk kunnen we in Amsterdam weer voor hem juichen!

thumbnail_IMG-20170413-WA0001

Helaas wisten de andere teams (meiden klas 2,3 en 4 en jongens klas 4), ondanks hun enorme inzet, zich net niet te plaatsen voor de finales van de Olympic Moves in Amsterdam. Hopelijk hebben we volgend jaar meer geluk en/of snelheid om de felbegeerde finaleplaatsen in het Amsterdamse Bos te bemachtigen.

De sectie bewegingsonderwijs wil hardloopspecialist Raoul Kluivers bedanken voor zijn inzet. Hij was deze dag mee als begeleider.

We wensen de teams van jongens klas 1, 2 en 3 veel succes met de voorbereidingen en veel plezier op 9 juni in Amsterdam!

Floorball

Op donderdag 13 april vertrokken twee schoolteams Floorball richting Nijmegen om deel te nemen aan de regionale voorronde van Floorball.

De jongens en meiden speelden met enorm veel enthousiasme, maar konden helaas niet op tegen de routine van de andere teams. Ze eindigden op de derde en vierde plaats.

IMG-20170413-WA0008 IMG-20170413-WA0009

Streetdance

Er namen vier teams deel aan de voorronde streetdance in Oldenzaal. De teams hebben goed gedanst en team Madness van Marianum Lichtenvoorde wist een finaleplek te bemachtigen. Vorig jaar is  team Madness tweede geworden tijdens de finale. We zijn heel benieuwd hoe ze het dit jaar gaan doen.

Badminton

De badmintonners gingen naar Assen. Marianum deed voor de eerste keer aan deze discipline mee. Het onderbouwteam heeft 25 wedstrijden gespeeld in de poule, dit werd beloont met een plaats in de finale van de voorrondes, die ze helaas verloren.

Het schoolteam wist zich wel te plaatsen voor de finale in Amsterdam.

thumbnail_20170413_161126 thumbnail_20170413_123811

Minitrampoline

Op woensdag 19 april was de regionale finale minitrampoline groepsspringen in Hoogeveen. Marianum werd vertegenwoordigd door twee teams. Het onderbouwteam nam voor het eerst deel en deed het prima! Het bovenbouwteam is tweede geworden en gaat hiermee naar de finale in Amsterdam.